Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
Galten: +45 86 94 30 80 Ry: +45 86 89 11 22

ILDERE

Vi tager hånd om dine dyr

ILDERE

Et af de nyere kæledyr i Danmark er ilderen. Oprindeligt kaldte man den tamme form af den vildtlevende ilder for fritter, men i dag bruges benævnelserne ilder og fritte lidt i flæng.

Ildere er sjove kæledyr. De sover 18-20 timer i døgnet, men når de er aktive er de hyperaktive. Alt bliver undersøgt og endevendt, og med deres tynde kropsform kan de næsten komme frem overalt. Ildere skal derfor altid opholde sig i et bur, hvis de ikke er under opsyn. Med en fritgående ilder i boligen kan man risikere at den kommer galt af sted ved at bide i ting som el-ledninger eller ved at sluge fremmedlegemer, og desuden kan man få en del skader på boligens inventar !

I naturen er ildere kødædere. De har en meget kort mave-tarmkanal, og kan stort set ikke fordøje kulhydrater. Kalorierne i foderet skal stamme fra fedtstoffer, og proteinindholdet skal være mindst 40 % . Så høje proteinmængder er der ikke i hverken hunde eller kattemad, så man skal altid købe foder, som er specialfremstillet til ildere.

Ildere kan nemt gøres renlige, men den korte mave-tarmkanal gør, at ilderens evne til at “holde sig” er dårlig og at afføringen er relativt vandig. Man bør derfor anvende flere bakker, placeret forskellige steder i boligen, for at der ikke skal være for langt til en bakke når ilderen pludseligt “trænger”.

Underholdningsværdien af at have ilder er stor. Uanset hvilket humør man er i, vil ilderens leg og komiske opførsel kunne få de fleste til at grine. Og hvis man har flere af slagsen behøver man ikke noget fjernsyn!

×
Menu
Ring op
Mail