Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
Galten: +45 86 94 30 80 Ry: +45 86 89 11 22

OPERATIONER AF HESTE

Vi tager hånd om dine dyr

OPERATIONER AF HESTE

En gammel frase siger, at en hest kan komme galt af sted alle vegne. Og lidt er der om snakken.

Heste er hurtige og til tider voldsomme dyr, som hvis de sidder fast i ting eller på anden måde føler sig truet, med vold og magt vil forsøge at komme væk fra stedet. Et lille stykke hegnstråd omkring et ben kan således forårsage store sår hvis hestens temperament “blomstrer”, og selv små skarpe kanter i en boks kan under uheldige omstændigheder give dybe sår.

Vores udkørende praksis tager sig af alle den slags opgaver. Når skadens omfang er vurderet, vil hesten få en beroligende indsprøjtning, så man kan rense og vaske såret. Herefter vil såret blive syet og evt. lægges der en forbinding på såret. Man vil også vurdere om hesten skal behandles forebyggende mod stivkrampe, og hesten vil med stor sandsynlighed blive behandlet med antibiotika for at undgå senere infektion i såret.

Hvis der er tale om større og mere komplicerede operationer, som kræver hospitalsindlæggelse, vil vi henvise din hest til behandling på et af de lokale hestehospitaler.

Foruden disse akutte operationer udfører vi mange kastrationer. I dag bliver de fleste heste kastreret stående, dvs. de får en stærkt beroligende indsprøjtning og kan herefter kastreres i lokalbedøvelse. Er der tale om ponyer og andre små heste med “lav frihøjde” vil man dog ofte vælge at lade hesten ligge ned til kastrationen. De fleste hingste bliver kastreret om foråret før de skal på græs med andre heste. Ser man bort fra de varmeste sommermåneder (med mange fluer som kan inficere sårene) kan hingste dog kastreres året rundt.

Vi har døgnbetjent dyrlægevagt, så lige meget hvornår du har brug for dyrlægehjælp kan vi kontaktes, og vi vil være hos dig indenfor kort tid.

×
Menu
Ring op
Mail