Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
Galten: +45 86 94 30 80 Ry: +45 86 89 11 22

VACCINATIONER

Vi tager hånd om dine dyr

VACCIANTIONER

For at undgå influenza og stivkrampe hos din hest, bør den vaccineres én gang om året.

Stivkrampe er en frygtet sygdom, som heste er meget følsomme for. Sygdommen fremkaldes af giftstoffer (toxiner), som visse jordbakterier kan danne, når de sidder som forurening i dybe sår. Hyppigste eksempler på dette er stiksår i hov eller på ben. Hvis stivkrampe ikke opdages i tide er sygdommen dødelig og selv intensiv behandling vil ikke kunne redde patienten. Hvis diagnosen stilles tidligt i forløbet kan man med hospitalisering og intensiv behandling redde nogle af patienterne.

Influenza

Influenza er kun sjældent en dødelig sygdom, men meget frygtet pga dens smitsomhed. Ved udbrud af influenza kan man have syge heste med feber og hoste på rideskoler, stutterier eller travbaner i måneder. Samtidig er heste med influenza mere udsatte for andre sygdomme, så komplikationer kan tilstøde. Det er således ikke svært at forstå, at man i hestekredse gør mange tiltag, for at undgå udbrud af influenza. Skal man have sin hest med til stævner eller andre samlinger, vil der næsten altid være krav om at den er vaccineret indenfor det sidste år.

Det er vigtigt at huske at få sin hest vaccineret. Skulle du glemme det, vil vi minde dig om det ved at sende et postkort, når det igen er tiden. På den måde prøver vi at passe på dig og din hest.

×
Menu
Ring op
Mail