Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 47 31 37 33

DYRLÆGER I 4 GENERATIONER

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikssund og Nordsjælland

DYRLÆGER I 4 GENERATIONER

Stamfaderen på dyrlægetræet er dyrlæge G.A. Jespersen, som drev praksis i Filskov noget før århundredeskiftet. Han fik i sit ægteskab tre sønner.

Den ældste af disse, Kaj Wilhelm Jespersen, besluttede sig til at gå i sin faders fodspor og uddanne sig til dyrlæge. Han lånte penge af sin far og ernærede sig i øvrigt ved at strikke sokker om natten. I 1929 blev Kaj Wilhelm autoriseret som dyrlæge.

Hans lillebror Hugo havde også fået blod på tanden, men da var der ikke flere penge at låne af deres far. Så betalte Kaj Wilhelm for lillebrors studium, og da yngste bror Helge bestemte sig for at gå i samme spor som hans ældre brødre, ja så betalte Hugo for ham.

Da Helge var færdig med studiet, betalte han det egentlige lån tilbage til far. Sådan!

DYRLÆGEPRAKSIS PRÆGET AF ‘DEN STORE DEPRESSION’

Kaj Wilhelms praksisopstart var præget af depressionen i 30’erne, og derfor begyndte han at videreuddanne sig til at praktisere på kæledyr, hvilket dengang var noget helt exceptionelt.

Til dette formål var han på studieophold på Emdrup Dyrehospital i København hos overdyrlæge Moltzen.

 

Efter denne uddannelse var det hans hensigt at lave en praksis for kæledyr i Ringsted, hvor han var blevet overdyrlæge. Han havde på dette tidspunkt fået to sønner: Jan og Ove.

På et meget tidligt tidspunkt i opvæksten viste Ove, der var den yngste af de to drenge, megen interesse for dyrlægefaget. Sommerferier blev tilbragt sammen med farbror Helge, der nu var dyrlæge i Brædstrup.

40 ÅRS JUBILÆUM

Efter Oves dyrlægeeksamen i 1970 blev det kæledyrsinteressen, som fik ham til at søge jobbet som reservedyrlæge på Emdrup Dyrehospital, hvor hans far i sin tid havde videreuddannet sig. Efter 4 år på dyrehospitalet startede Ove sin egen praksis.

Yngste generation, Christina, blev færdig som dyrlæge i 1996. Efter et par års uddannelse andre steder, var det jo naturligt, at hun skulle optages i familie klinikken. Det skete d. 1/1 1999, og på det seneste har Christina stået for det meste udadvendte rådgivnings- og klinikarbejde i Frederikssund Dyreklinik, hvor hun stolt fører familie traditionen og den høje faglighed videre i sit arbejde.

I april 2014 kunne Frederikssund Dyreklinik fejre 40 års jubilæum.

×
Menu
Ring op
Mail