Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 47 31 37 33

TANDBEHANDLING

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikssund og Nordsjælland

TANDRENS FOR SMÅDYR

Præcis som hos mennesker kan dyr også lide af tandproblemer, hvis der ikke regelmæssigt bliver taget hånd om dyrets mundhygiejne ved hjælp af tandbørstning eller tandrensning.

 Det anslås, at omkring halvdelen af alle hunde og katte har tandproblemer eller tandlidelser.

Se vor artikel om tandsygdomme i afsnittet “Artikler og nyheder”

Hos Frederikssund Dyreklinik udfører vi en omhyggelig og grundig tandrensning hos såvel katte som hunde .

Vi udfører ligeledes tandrøntgen, kirurgiske tandekstirpationer, forsegling af frakturerede (knækkede) tænder samt restaurering af beskadigede kroner med komposit.

Jævnlig tandbørstning og en tandrensning kan forbygge:

  • Tandsten
  • Plak
  • Dårlig ånde
  • Paradentose
  • Smerter, når der tygges

SÅDAN FOREGÅR EN TANDRENSNING

En tandrensning foregår under fuld bedøvelse af dyret. Derfor skal du som ejer bringe dyret ind om morgenen og først afhente det igen om eftermiddagen.

Senest dagen inden du kommer ind med dit kæledyr til tandbehandlingen, vil du på din mail modtage et indlæggelsespapir fra os, der skitserer hvad der er aftalt. Her har du også muligheden for at vælge eller fravælge forskellige supplerende ydelser som blodprøver, røntgen og laserbehandling.

Når I ankommer afleveres indlæggelsespapiret i receptionen og straks efter vil I blive kaldt ind til en dyrlæge. Dyrlægen foretager en grundig undersøgelse af hunden eller katten og sikrer, at den er sund og rask, hvorefter den er klar til en beroligende og derefter bedøvende sprøjte.

Når dyret er bedøvet, kan vi gå i gang med behandlingen. Vi udfører en tandrensning ved hjælp af en avanceret ultralydsrenser. Denne sørger for at fjerne tandsten og rense tænderne både på ydersiden og på indersiden mod mundhulen. Forudsat at tænderne er sunde og raske afslutter vi med en polering af tænderne, således at emaljen bliver blank og fin, og dermed forebygger mod, at ny plak sætter sig på tænderne.

DIGITAL RØNTGEN GIVER HURTIGE SVAR

Opdager vi dårlige tænder eller tegn på rodblottelser / betændelser eller andet, der måske kan kræve en røntgenfotografering af tandrødder tager vi kontakt til dig hvis ikke du på indlæggelsespapiret har givet os tilladelse til at tage tandrøntgen hvis det bliver aktuelt. Vi foretager intet uden samtykke fra dig, og sammen med dig finder vi den helt rigtige løsning og behandling.

GØR EN FORSKEL – SÅDAN FOREBYGGER DU SELV:

Tandlidelser hos dyr kan være lige så smertefulde som hos mennesker. Derfor er det vigtigt, at du som ejer selv gør en indsats.

Regelmæssig børstning af hundens eller kattens tænder er vigtigt – tandrigtige godbidder eller foder er ikke tilstrækkeligt. Derudover er det vigtigt, at du jævnligt tjekker efter rødt og betændt tandkød og dårlig ånde, eller at du er opmærksom på knækkede, beskadigede eller misfarvede tænder og sår i munden og mundhulen.

Sørg derudover for, at din hund eller kat får undersøgt mundhulen af en professionel dyrlæge minimum en gang om året, enten i forbindelse med et sundhedstjek eller andet dyrlægebesøg.​

×
Menu
Ring op
Mail