Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 47 31 37 33

DYREVELFÆRD

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikssund og Nordsjælland

DYREVELFÆRD

Frederikssund Dyreklinik har stor fokus på dyrevelfærd. Vi kalder os selv ”dyrlæger for dyrenes skyld” og laver hvert år rigtig meget frivilligt arbejde med dyr i nød.

GRÆSK DYREVELFÆRD I FOKUS

Ud over vort daglige arbejde med at hjælpe dyr, bruger klinikken og medarbejdere en stor del af deres økonomi og fritid på at hjælpe naturen og ikke mindst herreløse dyr. Vores vægt på dyrevelfærd kommer til udtryk flere steder ved eksempelvis vores firmamedlemsskab af WWF Verdensnaturfonden via WSPA og et tæt samarbejde med skiathoshunde.dk

Vores interesse for dyrevelfærd kommer især til udtryk ved vores arbejde i Grækenland. Grækerne er kendt for ikke at passe på deres dyr. Ofte ser man magre, syge og skrøbelige katte løbe rundt og tigge på restauranterne på feriestederne. Ingen har lyst at røre ved dem, og tjenerne sparker efter dem. Hundene har lopper, sår og er udhungrede. Ingen vil tage ansvaret for disse dyr, så alle tager afstand fra dem. Der er absolut alvorligt brug for fokus på dyrevelfærd i Grækenland.

DYREVELFÆRD PÅ SKIATHOS

Et tegn på den nedprioriterede dyrevelfærd i Grækenland, er den græske ø Skiathos. Her lægges der to gange årligt en masse mad ud til dyrene – men desværre indeholder maden en meget stærk gift eller glasskår. Således vil de sultne dyr kaste sig over maden og enten få skåret struben over eller dø langsomt og pinefuldt af indre blødninger, hvor maven og tarmene langsom ætses op.

De lokale beboere finder dyrene i grosteske stillinger, hvor man kan se, de har lidt slemt. Dette sker ikke blot i Grækenland, men også i Portugal, Spanien og andre sydeuropæiske lande. Et alvorligt tegn på, at dyrevelfærd ikke bliver prioriteret.

VI HØJNER DYREVELFÆRDEN

Det er her, vi kommer ind i billedet. Vi forsøger at holde den herreløse bestand på øen nede, således der er mad til alle og vi sørger ligeledes for vacciner, antibiotika, smertestillende og mad. Hvert år arbejder Christina frivilligt som dyrlæge på Skiathos og hjælper med at højne dyrevelfærden på øen.

Du kan læse meget mere om Christinas frivillige arbejde på Skiathos, og hvordan hun sætter fokus på dyrevelfærd i Grækenland her.

HAR DU LYST TIL AT HJÆLPE?​

Har du også lyst til at hjælpe med at sætte fokus på dyrevelfærd i Grækenland og hjælpe enten på den ene eller anden måde, er du mere end velkommen til at kontakte Frederikssund Dyreklinik
på telefon 47 31 37 33
eller på mail:  frederikssund-dyreklinik@mail.dk.
– Vi prioriterer dyrevelfærd!​

×
Menu
Ring op
Mail