Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 47 31 37 33

NYTÅRSANGST

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikssund og Nordsjælland

BANGE HUDE OG KATTE TIL NYTÅR

På Frederikssund Dyreklinik har vi forskellige måder vi kan hjælpe vores bange hunde og katte i december måned og op til nytår.

Vi anbefaler at starte med at give urolige hunde og katte KALM dråber allerede nu. Disse er naturlige dråber, der dæmper angsten ved at blokere de angst receptorer dyrene har i kroppen.

Samtidig kan der sættes en ADAPTIL duftspreder op i hjemmet. Denne duft beroliger hundens hjerne ved at udsende feromoner, der dæmper angst og uro hos hunde. Hos katte er det FELIWAY duft.

Man kan give CALM foder i hele december, som også har en beroligende virkning på hund og kat.

ANGST FOR FYRVÆRKERI KAN BEHANDLES

Når vi når til NYTÅRS aften har vi disse behandlings muligheder.

  1. SILEO pasta. Denne pasta dæmper lydangst hos hunde. Dette betyder at de ikke bliver bange, selvom det brager udenfor. De kan dog stadig reagere på lys, så gardiner skal være trukket for. Denne pasta gives fra omkring kl. 15.00 på selve nytårsaftens dag og gives derefter ca. hver 2. time eller efter behov, indtil kl. 24.00. Den gives i mundslimhinden hos hunden. Se mere på www.sileo.dk, her kan også ses en video af hvordan pastaen gives.
  2. ​Man kan give hundene en injektion/indsprøjtning d. 30/12. Denne indsprøjtning, gør at hundene bliver ligeglade med brag og lysglimt. Denne holder i 3 døgn, så hunden er beroliget fra d. 30/12 og indtil d. 1/1. Hundene bliver meget lidt sløve, men mest ligeglade. Denne behandling kombineres med en stesolid behandling, som gives lige før det hele brager kl. 23.00 d. 31/12. Det er ikke alle hunde, der behøver stesolid, men den gives med som back-up.
  3. ​Katte får Stesolid. Disse gives ca. kl. 18 og gentage igen kl. 23.00.
  4. ​Har man prøvet Sileo pasta og den ikke virker efter hensigten på din hund, kan der udleveres beroligende tabletter i form af Calmivet og Stesolid.

BEROLIGENDE MIDLER MOD ANGST FOR FYRVÆRKERI

Alle beroligende midler er receptpligtige. Dette betyder vi skal have tilset dit kæledyr indenfor et år. Ellers kan vi ikke udlevere noget medicin. KALM og ADAPTIL/FELIWAY er ikke receptpligtige, de kan købes i håndkøb.

PRISERNE ER:

  • Beroligende injektion inclusiv stesolid behandling i form af rektal tube: 475,00 kr. Tid kan bestilles til d. 30/12 2019
  • Sileo pasta ejer selv giver: 295 kr.
  • Beroligende tabletter til kat: 100 kr.
  • Kalm dråber: 250 ml: 187,50 kr. 500ml: 300 kr.
  • Adaptil/Feliway duftspreder: 225 kr.
×
Menu
Ring op
Mail