Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 47 31 37 33

TANDPROBLEMER 

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikssund og Nordsjælland

TANDPROBLEMER HOS KANINER

Kaniner, marsvin og små gnavere har ofte tandproblemer hvilket til dels skyldes avl men også ernæring og især den struktur, som foderet består af. Kaniners tænder vokser hele livet, og de kræver derfor en grov, fiberrig kost dagligt, for at tænderne slides. Vi oplever i klinikken hyppigt små kæledyr med forvoksede tænder

I tidligere stadier kan der ses tandspidser, der laver sår på tunge og kinder og i senstadiet hos bl.a. kanin, kan der ses så forvoksede kindtænder, at tandrødderne vokser op i øjenhulen og giver øjenbetændelse, eller tænderne vokser ned og gennembryder underkæbeknoglen, hvilket giver smerter og ofte også bylder og knoglebetændelse.

I sådant et senstadie kan det være meget svært at helbrede kaninen. Hos marsvin kan tænderne vokse sig så lange, at de danner en bro over tungen, så de får problemer med at spise.

Vi har på Frederikssund Dyreklinik specialudstyr til tandbehandling på kaniner og marsvin. Vi kan ud fra digital røntgen vurdere omfanget af problemet og har instrumenter og slibningsbor fremstillet specielt til tandbehandling i de små munde.

×
Menu
Ring op
Mail