Akut brug for hjælp? Ring 86 22 19 51

TANDBEHANDLING
 

Hos Nordre Dyrehospital anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

TANDBEHANDLING AF HUNDE OG KATTE
 

Det kan være svært for hunde og katte at gøre opmærksom på at de har dårlige tænder. Vi har stor erfaring med tandtjek og tandbehandling

Som hos mennesker kan hunde og katte få bakteriebelægninger, plak, tandsten og inflammation i tandkødet. Det er derfor vigtigt med en god tand- og mundhulehygiejne for at undgå bl.a. dårlig ånde, ubehag evt. smerter, belastning af immunsystemet mm.

​Den daglige tandbørstning kan gøre, at man kan forebygge bakteriebelægning på tænderne, og samtidig kan man lettere opdage knækkede tænder, fremmedlegeme osv. inden evt. alvorlige komplikationer viser sig.

​På Nordre Dyrehospital er der mulighed for grundig tandundersøgelse, rensning med ultralyd, polering, tandrøntgen og fjernelse af tænder.

​En tandudtrækning kan blive nødvendigt hvis en tand er knækket, ramt af sygdom eller hvis der er voldsom paradentose, så en eller rødder er blottede. Hunden eller katten kommer i fuld narkose, og skal derfor faste til tandbehandlingen. I forbindelse med en tandudtrækning bliver de resterende tænder renset med ultralyd og poleret, og der kan blive taget røntgenbilleder for at sikre, at rødderne er helt fjernet.

​Røntgenbilleder er en stor hjælpe og nogle gange en nødvendighed for at kunne stille en diagnose, vurdere om en tand skal rykkes ud, om der er reaktion i kæbeknoglen eller om der er rester af tandrødder efter en tandudtrækning.

​Efter en tandrensning må hunden og katten spise som de plejer. Har de derimod fået fjernet tænder, så er det nødvendigt at skåne tandkødet, stingene og kæbeknoglen, og derfor gives blød mad i nogle få dage. Det kan både være dåsemad eller det sædvanlige foder, der opblødes med vand inden fodring.

​Efter en tandoperation er der sting, men de skal ikke fjernes, da de opløses med tiden.

​Ring hvis der er noget, der bekymrer dig eller book tid til et tandtjek, hvis du er i tvivl, om alt er i orden, hellere en gang for meget end en gang for lidt.

Nordre Dyrehospital
Lægårdsvej 2P
8520 Lystrup

Tlf: 86 22 19 51
Email: kontakt.nordre@vetgruppen.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online