Skip to main content
Akut brug for hjælp? Ring 86 22 19 51

VACCINATION

Hos Nordre Dyrehospital anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

VACCINATION
 

Vaccinationer af både hunde og katte er en rigtig god idé, da det forbygger alvorlige, smitsomme sygdomme. Mange forsikringsselskaber stiller krav om at hunden eller katten er vaccineret, og at vaccinationerne bliver overholdt, ellers ophører dækningen. Der kan også være et krav fra hundepensioner, kattepensioner og hundetræningspladser, at hundene eller kattene er vaccineret. Dette skyldes, at der er øget smitterisiko, hvor der opholder sig mange hunde eller katte tæt sammen.

 

​Hund

Nobivac DHP
Vaccinen holder i 3 år og dækker hundesyge, parvovirusdiarré og smitsom leverbetændelse.

Hundesyge er en udbredt og smitsom virussygdom, som især rammer hvalpe og unghunde, men voksne og ældre hunde kan også blive smittet. Det er en dødelig virussygdom hos hunde (angriber også ildere, mink og vaskebjørn). Symptomerne hos smittede hunde er meget varierende, men vil oftest være høj feber, øjen- og næseflåd, spisevægring, hoste, opkast og diarre. Senere i forløbet udvikles kramper.  

Smitsom leverbetændelse skyldes en meget smitsom virus, som er udbredt i hele verden. Symptomerne varierer og inkluderer feber, sløvhed, mavesmerter og lignende. Smitten sker via andre smittede hunde, og kan ligge i omgivelser i flere uger og være smitsom.

Parvovirusdiarré er virus, der giver en akut og meget smitsom tarmbetændelse. Parvovirus ses med jævne mellemrum i Danmark, og rammer især hvalpe, ikke-vaccinerede hunde og ældre svækkede hunde. Parvovirus er den sygdom, der ind imellem indføres til Danmark med importerede hvalpe fra Østeuropa. Virussen angriber primært tarmcellerne og de hvide blodlegemer. Symptomerne er høj feber, spisevægring, opkast og blodig diarre. Der opstår hurtigt alvorlige problemer på grund af væskemangel og spredning af bakterier fra tarmen via blodbanen til de øvrige organer.  

Nobivac BbPi
Vaccinen holder i 1 år.
Kennelhoste er en fællesbetegnelse for øvre luftvejslidelser hos hunde, som skyldes en kombination af bakterier, viruser og andre forhold i omgivelserne. De to mest almindelige årsager til kennelhoste er smitte med parainfluenzavirus og/eller Bordetella bronchiseptica bakterier. Det er en meget udbredt sygdom i Danmark og rammer hunde i alle aldre. Herpesvirus kan være en del af kennelhosten. Vaccination reducerer de kliniske symptomer, hvis hunden smittes med kennelhoste, så de får et mindre forløb, men vaccinationen er ikke en garanti for at undgå smitte fuldstændig.​

Nobivac L4
Vaccinen holder i 1 år.
Leptospirose er forårsaget af en bakterieinfektion, som stammer fra mus og rotters urin. Leptospirosebakterier er hårdføre og kan under optimale forhold overleve længe, og under særlige uheldige forhold kan bakterierne smitte til mennesker. Smitten findes særligt i fugtige områder, som søer, moser og enge, men principielt kan smitte ske fra vandpytter og overfladevand, der er urinforurenet. Infektionen kan være en dødelig sygdom hos blandt andet hunde og mennesker. Sygdommen forårsager feber, nedstemthed og nyressvigt. 

Nobivac Rabies
Vaccinen holder i 3 år.
Rabies, også kaldet hundegalskab, er en dødelig virussygdom. Rabies overføres via bid og kan ramme alle varmblodede dyr, også mennesker. Rabies findes i landene syd for Danmark, derfor er der krav om, at dyr skal vaccineres emd tabies, hvis de skal med ud at rejse. Det er et lovkrav til udenlandsrejser, at hunden eller katten er vaccineret mod rabies. Efter vaccinationsdagen går der 21 dage før vaccinen er gældende.

Kat

Tricat
Vaccinen holder i 3 år og dækker katteinfluenza og kattesyge. Der skal dog revaccineres mod katteinfluenza hvert år.

Katteinfluenza skyldes for det meste herpesvirus og/eller calicivirus. Det er en meget smitsom sygdom, som spredes via kontakt mellem kattene og gennem luften. Alle katte er modtagelige for sygdommen, men katte i 3-6 måneders alderen bliver hårdest ramt.

Kattesyge skyldes parvovirus som er en meget almindelig og meget smitsom sygdom med høj dødelighed. Alle katte kan rammes af sygdommen men killinger er særligt modtagelige, især hvis de ikke har fået nok antistoffer fra modermælken.

Ducat
Vaccinen holder 1 år og dækker katteinfluenza.​

​​Nobivac Rabies
Vaccinen holder i 3 år.
Rabies, også kaldet hundegalskab, er en dødelig virussygdom. Rabies overføres via bid og kan ramme alle varmblodede dyr, også mennesker. Rabies findes i landene syd for Danmark, derfor er der krav om, at dyr skal vaccineres mod rabies, hvis de skal med ud at rejse. Det er et lovkrav til udenlandsrejser, at hunden eller katten er vaccineret mod rabies. Efter vaccinationsdagen går der 21 dage før vaccinen er gældende.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 86 22 19 51 eller send en mail på kontakt.nordre@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Maks. filstørrelse: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op
Facebook
Book online