Akut brug for hjælp? Ring 86 22 19 51

ULTRALYDSSCANNING
 

Hos Nordre Dyrehospital anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

ULTRALYDSSCANNING
 

Ultralydsscanning bruges på Nordre Dyrehospital til mange formål bl.a. ved drægtighed (graviditet). Det er en hurtig og sikker måde at undersøge hunde og katte på og det kræver sjældent bedøvelse. Mange sygdomme kan diagnosticeres ved ultralydsscanning som er uden risiko for dyr og mennesker

Ultralyd

Ultralydsscanning bruges primært til undersøgelse af organerne i bughulen, men er også en vigtig del ved drægtighed. Man kan scanne, lever, milt, nyrer, bugspytkirtlen, blæren m.m. Man kan også bruge scanningen til at udtaget nåleprøver fra organerne til mikroskopisk undersøgelse. Når man skanner organerne kan man bl.a. se kræftknuder, urinvejssten, infektionstilstande og cyster.

​Ultralydscanning og drægtighed

I forbindelse med drægtighed og fødsel kan ultralydsscanning bruges til mange formål. Ved uønsket parring kan man bestemme om tæven overhovedet er blevet drægtig og ud fra dette beslutte om abort ønskes. Man kan også bruge undersøgelsen til at bestemme antallet af hvalpe inden fødsel og om der er noget galt hvis man f.eks. ikke mærker liv. 

Sikkerhed ved ultralyd

Ultralyd er en risikofri undersøgelsesmetode hvor lydbølger sendes gennem dyret og reflekteres tilbage på forskellig vis alt efter organernes beskaffenhed. Disse bølger bliver så elektronisk omdannet til grålige nuancer og det giver os det billede som ses på skærmen. Hverken for dyr eller mennesker er der risiko ved scanningen så der kræves ingen speciel udstyr.

Nordre Dyrehospital
Lægårdsvej 2P
8520 Lystrup

Tlf: 86 22 19 51
Email: kontakt.nordre@vetgruppen.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online