Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
97 51 30 45

CAT FRIENDLY 

Dyrlæger for familiens kæledyr i Skive

CAT FRIENDLY CLINIC GULD

Skive Dyrehospital er blevet akkrediteret som Cat Friendly Clinic Gold – Hospitalet har altså fået ”guld i kattevenlighed”.

Vi blev godkendt som Cat Friendly Clinic i 2019, hvert 3. år skal man godkendes på ny og det er vi blevet igen i 2022 – med GULD ceritficering.

Det betyder, at alt vores personale, indretningen i hospitalet og instrumenter og apparater er blevet vurderet, så det sikres, at katte bliver behandlet optimalt. En kat er nemlig IKKE en lille hund.

Katte er solitære dyr, der overlever for sig selv. Katten vil have kontrol og kender sit eget territorium ved de duftmarkeringer, den har afsat. Katten er sensitiv overfor nye dufte og lyde. Den vil flygte fra en trussel, hvis den kan, og den vil gemme sig og søge op i højden for at føle sig tryg. Kattens sygdomme er ikke magen til hundens.

Katte bryder sig generelt ikke om at blive transporteret og efterfølgende håndteret til undersøgelse hos dyrlægen. Derfor er det vigtigt, at lade dyrlægebesøget være på kattens betingelser:

Transport og ankomst
Transportkassen bør stå fremme hjemme i nogle dage før besøget, så katten har snuset til den og vænnet sig til den. Et tæppe, der lugter af hjemmet lægges i kassen og et ekstra tæppe kan medbringes, så kassen kan dækkes ved ankomsten til hospitalet. Ved ankomsten til Skive Dyrehospital, er der indrettet et specielt venteområde til kattene, hvor de adskilles fra hundene, kan placeres i højden, og tæpper med beroligende duftstoffer (feromoner) kan dække transportkassen, mens du som ejer melder din ankomst og venter til det aftalte tidspunkt. 

Kattekonsultation
På Skive Dyrehospital er et særligt konsultationsrum indrettet til kattene. Her er mulighed for at gå frit i rummet, søge i højden både på klatrestativ, vindueskarm og møbler. Katten lades selv gå ud af kassen, eventuelt kan den undersøges i bunden af transportkassen, hvis låget kan tages af. Alt personale er vant til at håndtere kattene, så de føler så lidt som mulig tvang. Og vi har specielt tidsrum hvor det kun er kattepatienter der kan booke tid.

Indlæggelse
Såfremt din kat skal indlægges har vi et særligt rum kun til katte. Her er store bokse, hvor tæpper, skjulesteder og mulighed for at kravle i højden kan hjælpe katten til at føle sig tryg. Der er dufthormoner og en radio, der sørger for venlige baggrundslyde.

Instrumenter
Vi  har instrumenter, der kan diagnosticere kattens sygdomme: Vigtigt er eget laboratorium, blodtryksapparat, vægte til små dyr, narkoseapparat og overvågning beregnet til en lille vægt, mulighed for at tjekke øjets tryk og nethinde samt apparater, der kan indgive væske og medicin kontinuerligt til små patienter. I tandafdelingen er der mulighed for både tandrøntgen og kirurgiske behandlinger. Der benyttes varmepuder, da katte ofte får lav temperatur ifm. bedøvelse.

Når behandlingen foregår på kattens betingelser går alting meget lettere.

Vi har uddannet tre sygeplejersker specielt – De er kattens advokater
Spørg efter vores Catvocates.

Du kan læse mere om kravene til GULD i kattevenlighed her

Her kan du se en video om vores kattevenlige hospital her:

×
Menu
Ring op
Mail
Book tid