Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
97 51 30 45

CHIPMÆRKNING

Dyrlæger for familiens kæledyr i Skive

CHIPMÆRKNING AF HUND OG KAT

En chip er ca. 1 cm lang og et par millimeter i diameter. Denne lægges ind under huden med en kanyle på venstre side af halsen, og processen foregår uden bedøvelse.

Når microchippen er placeret korrekt, kan nummeret aflæses med en scanner. Alle dyrlæger, politiet, Falck og dyreinternater har en scanner, så de hurtigt kan identificere hund og ejer.

Loven kræver, at alle hunde skal chipmærkes og registreres i Dansk Hunderegister, inden de er 8 uger gamle. Hundens ejer skal endvidere sørge for, at hunden, fra den er 4 måneder gammel, bærer halsbånd forsynet med et skilt, der angiver ejerens navn og adresse.

Katte kan også chipmærkes uden bedøvelse. Alternativet er en øremærkning, der er letlæselig uden brug af scanner, men som udføres, mens katten er bedøvet. Du kan vælge både chip og øremærke til din kat, det koster ikke ekstra at registrere begge numre.

Vores anbefaling til mærkning af katte er, at man vælger at øretatovere i det ene øre, skrive C i det andet øre for at markere at katten er chippet og samtidig give katten en chip. På denne måde kan alle aflæse øretatoveringen og hjælpe katten hjem, hvis den skulle være blevet væk fra sit hjem. Skulle tatoveringen med tiden være blevet lidt svært at læse kan man se i det andet øre at katten også er chippet, og denne kan aflæses med en chipscanner.

Hvis du vil gøre brug af en elektronisk kattelem, der genkender din kat, er en mikrochip nødvendig, ligesom udstilling af katte i udlandet kræver, at katten er chippet.

Vi sørger naturligvis for, at dit dyr bliver registreret i Dansk Hunderegister eller Dansk Katteregister.

×
Menu
Ring op
Mail
Book tid