Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
97 51 30 45

TTA OPERATION

Dyrlæger for familiens kæledyr i Skive

TTA OPERATION

TTA er en operationsteknik som bruges til hunde som har sprunget det forreste korsbånd.

Teknikken sikrer, at man ved ændring af knæets anatomi kan overflødiggøre det forreste korsbånd. Når hunden står på det opererede ben, stabiliserer det sig selv, som følge af den ændrede geometri. Operationen anvendes især til større hunde over 15 kg, da operationer, der erstatter det sprungne korsbånd, ikke kan holde på større hunde.

Når vi har stillet diagnosen, vil vores dyrlægen ud fra røntgenbilleder af knæet udmåle, hvordan knæets anatomi skal ændres for at knæet bliver stabilt.

Operationen er normalt en ambulant operation, hvor hunden kommer ind til klinikken om morgenen fastet og kommer hjem sidst på eftermiddagen. Operationen indledes med en inspektion af det skadede knæled. Her sikrer vi os, at meniskene er intakte og evt. skadede dele fjernes. Desuden fjernes resterne af det sprungne korsbånd.

Herefter løsnes den forreste kant af skinnebensknoglen og flyttes fremad til det ønskede punkt med et afstandsstykke, hvorefter fikseres den med titanium plade og skruer. Efter operationen tages nye røntgenbilleder for at kontrollere resultatet.

Ved hjemsendelsen lægges der en plan for genoptræning, som kan foregå i hjemmet og/eller hos dyrlægen.

Efter 10 dage er hunden til første kontrol, derefter yderligere efter 4 og 8 uger, hvor vi tager nye røntgenbilleder for at sikre, at benet er helet som det skal.

×
Menu
Ring op
Mail
Book tid