Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
97 51 30 45

ULTRALYDSSCANNING

Dyrlæger for familiens kæledyr i Skive

ULTRALYDSSCANNING

Skive Dyrehospital tilbyder ultralydsscanning af bughulens organer samt hjertescanning.

Ved en ultralydsundersøgelse sendes ultralyd-bølger ind i kroppen fra ultralyds-proben. Lyden reflekteres af kroppens organer, og ultralydsmaskinen kan så omdanne disse lydbølger til et detaljeret billede af organerne. Ultralydsscanning er et godt supplement til røntgenundersøgelser, hvor det kun er muligt at se organernes form og størrelse.

Ved ultralydsscanning kan vi undersøge patientens organer på en smertefri måde, som i langt de fleste tilfælde kan gøres uden narkose eller beroligelse. Scanningen foregår enten stående eller liggende. Vi anbefaler, at patienten ikke har tisset inden for de sidste par timer inden undersøgelsen.

I nogle tilfælde barberes pelsen af i det område, hvor patienten skal scannes, men i de fleste tilfælde fås fine billeder ved hjælp af sprit og ultralyds-gel uden fjernelse af pelsen. Efter undersøgelsen kan gelen tørres af med papir eller vat.

Ultralydsscanning er et godt værktøj til at diagnosticere: Livmoderbetændelse, sten i urinvejene, problemer i galdegange, undersøgelse af tumorer (fx i milt eller lever), forstørret prostata hos hanhunde mm.

Hjertescanning

Skive Dyrehospital tilbyder hjertescanning også kaldet ekkokardiografi.  

Hjertesygdomme hos dyr kan, som hos mennesker, både opstå over tid og være medfødte.

Ved en hjertescanning er patienten liggende på et polstret bord, der er bygget til formålet. Hjertets størrelse og funktion kan så undersøges ved hjælp af ultralyds-maskinens indbyggede programmer.

Eksempler på hjertesygdomme ved hunde og katte kan være utætte hjerteklapper, forstørret hjerte (i forskellige varianter), forsnævringer inde i hjertet samt medfødte hjertedefekter. 

Hvis en hjertesygdom opdages tidligt, kan der i mange tilfælde igangsættes medicinsk behandling. Den medicinske behandling kan være livsforlængende eller forlænge den tid, der går, før patienten udvikler symptomer.

×
Menu
Ring op
Mail
Book tid