Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
97 51 30 45

LOPPE- OG FLÅTMIDLER

Dyrlæger for familiens kæledyr i Skive

LOPPE- OG FLÅTMIDLER

Vil du beskytte din hund mod lopper? Eller både mod lopper og flåter? Der er mange muligheder at vælge imellem, og her forklarer vi, hvad man skal være opmærksom på, og hvorfor nogle loppe- og flåtmidler er på recept, mens andre kan fås i håndkøb.

Det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige midler mod lopper og flåter, men det kan godt betale sig at kigge lidt nærmere på dem alle, før man vælger, hvad man skal bruge til at behandle sin hund for lopper og flåter.

Lopper eller både lopper og flåter? En af de ting, som man først skal være opmærksom på, er om et middel kun er aktivt over for lopper, eller om det virker på både lopper og flåter. Hvis ens hund ofte løber rundt i tæt græs eller krat og skov, er det selvfølgelig en god ide at vælge et middel, der beskytter mod begge dele. Flåterne kan overføre forskellige sygdomme, ligesom til mennesker, og derfor kan det være en rigtig god ide at forebygge flåtangreb.

Loppeshampoo eller spray/pulver? Disse typer sælges stadig, men der er kommet andre midler, som er lettere at håndtere, og her på Skive Dyrehospital, har vi udvalgt de produkter, at vi mener at kunne stå inde for.

“Spot-on” er en fællesbetegnelse for midler, der dryppes på hundens hud – som regel i nakken, mellem skulderbladene eller hele vejen ned af ryggen afhængig af midlet. Der er forskel på disse midler – idet nogle af dem kun er effektive mod lopper, mens andre er effektive mod både lopper og flåter. De fleste virker en måned. Men nogle af dem mister effekt, hvis hunden vaskes ofte eller tager svømmeture.

Hvis man har en lidt langhåret hund, kan nogle spot-on-behandlinger også give fedtede pletter i pelsen, hvilket ikke er så smart, hvis man skal f.eks. på udstilling. Det er oplagt at behandle lige inden en udstilling, for at være mere sikker på ikke at få lopper med hjem. Andre oplever, at det kan være svært at få midlet ned på huden, og hvis det bliver i pelsen, giver det ikke den ønskede effekt. Desværre er der også en lille risiko for, at spot-on- behandlingerne kan give lokalirritation på huden hos en meget lille andel af patienterne.

Der findes efterhånden en hel del af disse produkter på markedet, de fleste fås i håndkøb og de nyeste kræver recept.

Loppehalsbånd til forebyggelse og behandling af lopper og flåter i 7-8 måneder. Disse udmærker sig ved den lange uafbrudte behandlingsperiode og egner sig bedst til udvoksede dyr, da de bliver tilpasset dyrets størrelse ved påsætning.

Tyggetabletter. De nyeste tiltage inden for loppe- og flåtmidler er tyggetabletter. De fleste hunde kan godt lide smagen, og det gør det let at behandle hunden, da den i de fleste tilfælde spiser tyggetabletten frivilligt. En af fordelene ved tyggetabletten er, at effekten er lige effektiv over alt på hunden, og beskyttelsen nedsættes ikke, selvom hunden ofte bliver vasket eller svømmer meget.

Alle nye loppe- og flåtmidler skal ifølge eu-lovgivning være på recept de første fem år.

Hvis du er interesseret i at anvende de nyeste midler til din hund, skal du kontakte os på dyrehospitalet.

Nogle tror, at det er dyrere at købe receptpligtige loppe- og flåtmidler hos dyrlægen end det er at købe håndkøbsmidlerne. Men det er det langt fra altid. Samtidig er der den fordel, at vore dyrlæger og veterinærsygeplejersker altid giver grundig vejledning i anvendelsen af produkterne. På den måde sikrer vi, at midlet bliver givet på den rigtige måde, og det er væsentligt for, at det virker optimalt.

×
Menu
Ring op
Mail
Book tid