Tilbage til vetgruppen.dk
97 51 30 45

TANDBEHANDLINGER

Dyrlæger for familiens kæledyr i Skive

TANDBEHDANDLINGER

På Skive Dyrehospital anbefaler vi, at dit kæledyr regelmæssigt får et tandeftersyn, og hvis det skønnes nødvendigt en mundhuleundersøgelse og tandrensning samt røntgenundersøgelse i narkose.

Der er forskellige symptomer, der kan indikere, at dit kæledyr har behov for en tandbehandling

  • Dårlig ånde
  • Savler eller smasker
  • Brune, grålige eller gullige belægninger på tænder
  • Tandkød, der let bløder
  • Løse eller knækkede tænder
  • Manglende lyst til berøring af hovedet
  • Fravælger tyggeting eller tørfoder
  • Bliver mere stille og gemmer sig (katte)

I forbindelse med det årlige sundhedseftersyn/vaccination bliver der altid på Skive Dyrehospital udført en grundig mundhule- og tandundersøgelse, men du er altid velkommen til at få lavet et eftersyn, hvis du har mistanke om et eventuelt behov for tandbehandling.

Fakta: Katte har 26 mælketænder, som skiftes til 30 blivende tænder. Hunde har 28 mælketænder, som skiftes til 42 blivende tænder. 

Tandrensningen foregår i inhalationsanæstesi, hvor en tubus (et rør med en manchet, der kan pustes op) sikrer, at der ikke kommer vand fra tandrenseren eller bakterier ned i luftvejene. Dette gælder både hund og kat. Vi undersøger tandkødets lomme med en pochemåler for at måle lommens dybde og tjekke, hvor meget det bløder.


Vi foretager altid tandrøntgen for at se, hvad der gemmer sig under tandkødet. En tand kan sammenlignes med at isbjerg: Det er kun toppen, der er synlig. Vi har et moderne digitalt tandrøntgenanlæg, hvor selv små detaljer kan vurderes, og det kan befri vores kæledyr for mange smerter at få behandlet tænder, hvor nerven er blottet. Det kan være svært at se, hvis en hund eller kat har ondt i tænderne, men når problemet er løst, fortæller ejerne ofte, at hunden blev som hvalp igen, eller nu er katten kælen, som før tandproblemet opstod.

Det er muligt at få et overslag på tandbehandlingens pris. Vi skal blot have et telefonnummer, så du som ejer kan kontaktes efter røntgenundersøgelsen, mens dyret stadig er bedøvet. Så ved du, hvad en eventuel behandling indebærer økonomisk.

Der bliver udarbejdet et komplet tandkort på alle vores patienter, og røntgenbillederne gemmes, så senere sammenligning er mulig.

SKIVE DYREHOSPITAL

Elskjærbakken 5
7800 Skive

Tlf.: 9751 3045
kontakt.skive@vetgruppen.dk

 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

Dyrlæge telefontid: 13.30 - 14.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2020 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Mail
Book tid