Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
97 51 30 45

TANDBEHANDLINGER

Dyrlæger for familiens kæledyr i Skive

TANDBEHDANDLINGER

På Skive Dyrehospital anbefaler vi, at dit kæledyr regelmæssigt får et tandeftersyn, og hvis det skønnes nødvendigt en mundhuleundersøgelse og tandrensning samt røntgenundersøgelse i narkose.

Der er forskellige symptomer, der kan indikere, at dit kæledyr har behov for en tandbehandling

  • Dårlig ånde
  • Savler eller smasker
  • Brune, grålige eller gullige belægninger på tænder
  • Tandkød, der let bløder
  • Løse eller knækkede tænder
  • Manglende lyst til berøring af hovedet
  • Fravælger tyggeting eller tørfoder
  • Bliver mere stille og gemmer sig (katte)

I forbindelse med det årlige sundhedseftersyn/vaccination bliver der altid på Skive Dyrehospital udført en grundig mundhule- og tandundersøgelse, men du er altid velkommen til at få lavet et eftersyn, hvis du har mistanke om et eventuelt behov for tandbehandling.

Fakta: Katte har 26 mælketænder, som skiftes til 30 blivende tænder. Hunde har 28 mælketænder, som skiftes til 42 blivende tænder. 

Tandrensningen foregår i inhalationsanæstesi, hvor en tubus (et rør med en manchet, der kan pustes op) sikrer, at der ikke kommer vand fra tandrenseren eller bakterier ned i luftvejene. Dette gælder både hund og kat. Vi undersøger tandkødets lomme med en pochemåler for at måle lommens dybde og tjekke, hvor meget det bløder.


Vi foretager altid tandrøntgen for at se, hvad der gemmer sig under tandkødet. En tand kan sammenlignes med at isbjerg: Det er kun toppen, der er synlig. Vi har et moderne digitalt tandrøntgenanlæg, hvor selv små detaljer kan vurderes, og det kan befri vores kæledyr for mange smerter at få behandlet tænder, hvor nerven er blottet. Det kan være svært at se, hvis en hund eller kat har ondt i tænderne, men når problemet er løst, fortæller ejerne ofte, at hunden blev som hvalp igen, eller nu er katten kælen, som før tandproblemet opstod.

Det er muligt at få et overslag på tandbehandlingens pris. Vi skal blot have et telefonnummer, så du som ejer kan kontaktes efter røntgenundersøgelsen, mens dyret stadig er bedøvet. Så ved du, hvad en eventuel behandling indebærer økonomisk.

Der bliver udarbejdet et komplet tandkort på alle vores patienter, og røntgenbillederne gemmes, så senere sammenligning er mulig.

×
Menu
Ring op
Mail
Book tid