Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
97 51 30 45

HUDLIDELSER

Dyrlæger for familiens kæledyr i Skive

HUDLIDELSER

På Skive Dyrehospital har vi meget stor erfaring med hudlidelser.

Huden er kroppens største organ, og huden afspejler i høj grad, hvordan kæledyret har det. En blank og glansfuld pels er en god indikator for et sundt og raskt kæledyr.

Omvendt ses hudproblemer nemt, og det er en af de hyppigst årsager til, at man søger dyrlæge med sit kæledyr.

Det kan være kortvarige problemer, såsom loppe/flåt-problemer, hudbetændelse og skader i huden. Men det kan også være langvarige problemer med fx kløe (allergi), pelstab (hormonforstyrrelse)  eller kroniske sår (immunsygdomme). Nogle sygdomme er racespecifikke, andre er aldersbetingede, og i sjældne tilfælde kan hudkræft være årsagen.

I nogle tilfælde kræver diagnose og behandling blot et enkelt besøg, i andre tilfælde kræves en lang udredning for at finde årsagssammenhænge, herunder skrab, biopsier, blodprøver og forskellige stimulationstest.
Vi udfører allergidiagnostik klinisk, og benytter både specialfoder og blodprøvetests til at finde årsagerne til allergien. Hyposensibilisering (vænne kroppen ved hjælp af vaccination) udføres enten med injektioner eller medicin på mundslimhinde (sublingual hyposensibilisering). Vi vejleder i brug af shampoo og kosttilskud for at støtte huden, ligesom vi har et stort udvalg i specialfoder.

Arbejdet med udredning og behandling af hudsygdomme kan være som et stort puslespil, og det kræver ofte stor tålmodighed at komme i mål. Det er dog alle besværlighederne værd, når kæledyret hjælpes til et nyt og bedre liv uden kløe og betændelse i huden.

×
Menu
Ring op
Mail
Book tid