Skip to main content
Tilbage til www.vetgruppen.dk
+45 53 56 80 58

Kiropraktik til hunde
 

Hos Dyrlæge Mikkelsen anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

Kiropraktik

Dyrlæge Mikkelsen er en førende klinikker indenfor kiropraktik hos hunde. Vi har dyrlæge og kiropraktor Janne Rosenfeldt Olesen ansat til at hjælpe og behandle hundene samt informere hundeejerne omkring forebyggelse.

Dyrlæge Janne Rosenfeldt Olesen certificeret veterinær kiropraktor på dyr. I 200 år har kiropraktik succesfuldt været anvendt på mennesker. Indenfor de sidste 20 år er specialuddannede dyrlæger og kiropraktorer begyndt at behandle dyr, specielt hunde og heste. En kiropraktisk behandling kræver stor indsigt i hundens anatomi og nervesystem. Det er ekstremt vigtigt at en specialuddannet dyrlæge udfører den kiropraktiske behandling.

Den kiropraktiske behandling

Selve undersøgelsen og behandlingen foregår med ejerens tilstedeværelse. En kiropraktisk behandling er en mild behandlingsform, som langt de fleste hunde accepterer fint. Det er en myte, at ryggen skal »knækkes«, og at knogler skal »sættes på plads«.

Formålet med den kiropraktiske behandling er, at få hundens bevægeapparat til at fungere optimalt, således at hunden ikke har smerter. Hundens bevægeapparat afhænger af et optimalt fungerende nervesystem. Ved en kiropraktisk behandling er det både bevægeapparatet og nervesystemet, der påvirkes/behandles. Ny forskning viser, at ikke alene forbedrer man hundens bevægeapparat, men en kiropraktisk behandling kan også have effekt på indre organsystemer som for eksempel tarm og blære. Først og fremmest er det ryggen der behandles, men der findes teknikker, hvor også leddene i benene undersøges og eventuelt behandles. Samtidig skal man huske på, at nerverne fra benene samles i ryggen, hvorfor en behandling af ryggen kan have stor effekt på benene også.

Kiropraktik som forebyggelse

Alle hundeejere kender til den årlige vaccination hos dyrlægen, mange er også bekendt med vigtigheden i at børste hundens tænder.

Dette er bare to eksempler på forebyggende (profylaktiske) tiltag, der holder hunden sund og rask. En biomekanisk undersøgelse og efterfølgende kiropraktisk behandling benyttes af mange til, forebyggende, at holde hundens ryg og bevægeapparat sundt og samtidig forebygge skader.

Rygsmerter

Mange hunde lider af smerter i ryggen. Rygsmerter kan opstå som et primært eller sekundært problem. Halthed og lidelser i benene kan føre til kompensatoriske smerter i ryggen (sekundært problem). Det er her vigtigt, at man adresserer begge problemer. Omvendt kan smerte og lidelser i ryggen vise sig som halthed hos hunden, igen er det vigtigt at undersøge, hvor lidelsen og smerterne kommer fra. Kiropraktik afhjælper smerter og biomekaniske problemer i ryggen, hvad enten opstået primært eller sekundært, og kan derudover afhjælpe sekundære problemer, eksempelvis halthed. Der er ligeledes set god effekt af kiropraktik til problemer som inkontinens, analkirtelproblemer, tørre øjne med mere.

 

 

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

Find vej

Gratis parkering foran klinik

Bus nr. 13, 53, S9 og 9A kører til klinikken (150m dertil)

Find vej med Rejseplanen

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online