Skip to main content
Tilbage til www.vetgruppen.dk
+45 53 56 80 58

Øretatovering og chipmærkning
 

Hos Dyrlæge Mikkelsen anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

Øretatovering og chipmærkning

Hos Dyrlæge Mikkelsen anbefaler vi alle hunde- og katteejere at få mærket deres kæledyr enten ved hjælp af øretatovering eller chipmærkning. Kontakt os for at bestille tid til dit kæledyrs mærkning allerede i dag og spar dig selv for mange frustrationer og bekymringer i fremtiden.

Øretatovering af katte

Øretatovering hos en kat angiver, at der er tale om en privat kat og ikke en herreløs en af slagsen. Dette er vigtigt, hvis man af den ene eller den anden årsag får brug for at identificere katten. Løber katten hjemmefra, er der langt større sandsynlighed for, at du får den tilbage, hvis den kan identificeres ved hjælp af dens øretatovering eller chip. Det samme gælder, hvis uheldet er ude og din kat fx bliver kørt over. Er din kat øretatoveret, kan vi hurtigt få kontakt til dig, men er det ikke muligt at finde ejeren, og er katten i for store smerter, kan vi blive nødsaget til at aflive katten.

Når vi øretatoverer en kat, tatoverer vi et unikt kodenummer i begge kattens ører, så det hurtigt kan aflæses, at det er en privat kat. Ud fra koden kan dyrlæger overalt i landet afgøre, hvem katten tilhører. Mærkningen er hurtigt overstået og katten føler ingen smerte, da vi laver øretatoveringen under lokalbedøvelse.

Chipmærkning af hunde og katte

Chipmærkning foregår ved at vi sætter en lille chip ind i huden i nakken på katten eller hunden. Chippen indeholder et unikt identifikationsnummer, som kan aflæses med en scanner og dermed fremvise ejerens kontaktoplysninger. Dyret mærker ingenting, når chippen skydes ind, og ofte gemmer den sig så godt, at man ikke kan mærke den.

Fordelen ved chipmærkning er at den, modsat øretatovering, hos katte, som kan falme, altid vil vise den rigtige kode, når den scannes.

Vil du høre mere om, hvordan vi mærker kæledyr som fx hunde og katte hos Dyrlæge Mikkelsen i Herning, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale om dine og dit dyrs behov.

 

 

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

Find vej

Gratis parkering foran klinik

Bus nr. 13, 53, S9 og 9A kører til klinikken (150m dertil)

Find vej med Rejseplanen

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online