Skip to main content
Tilbage til www.vetgruppen.dk
+45 53 56 80 58

Vaccination 
 

Hos Dyrlæge Mikkelsen anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

Vaccination

Det diskuteres jævnligt hvorvidt man overvaccinerer hunde.

Hos Dyrlæge Mikkelsen er vi meget opmærksomme på, at hundene kun får de nødvendige vaccinationer og her følger vi de europæiske anbefalinger.

Anbefalingerne er, at hvalpe vaccineres ved 8,12 og 16 ugers. De tæver som er vaccineret vil overføre et passivt immunforsvar til deres hvalpe igennem råmælken. Dette immunforsvar beskytter hvalpen i mindst 12 uger hvorefter det aftager. Da et passivt immunforsvar ikke er nok til at bekæmpe en eventuel infektion ønsker vi at beskytte hvalpene/hundene med et aktivt immunforsvar og det gør vi ved at vaccinere. 16 ugers vaccinen er især vigtig for at gennembryde en evt. rest af antistoffer fra moderen.

Hvalpen/hunden skal vacciners igen når den bliver 1 år.

Hundene vaccineres primært imod fem sygdomme

  • Smitsom leverbetændelse
  • Parvovirus
  • Hundesyge
  • Leptospirose
  • Kennelhoste

Herudover kan man vaccinere imod rabies (primært hvis man skal ud af landet) samt borrelia (flåtsygdom).

Vaccination hos Dyrlæge Mikkelsen

Anbefalingerne er at hundene årligt vaccineres imod leptospirose (rottesyge) og kennelhoste, mens det kun er nødvendigt at vaccinere imod parvovirus, hundesyge og smitsom leverbetændelse hvert 3 år.

Det har i flere år i andre lande været muligt, at få lavet det der hedder en titertest inden man vaccinerer. Denne titertest kan fortælle om hunden er beskyttet af antistoffer overfor de sygdomme den er vaccineret imod. Det er indtil nu kun muligt at titerteste for parvovirus, hundesyge og smitsom leverbetændelse og fortæller altså ikke noget om kennelhoste og leptospirose.

Testen udføres ved, at der tages en blodprøve fra hundens forben. Testen er forholdsvis hurtig, at udføre og kan gøres i forbindelse med det årlige sundhedstjek. Såfremt testen viser, at hunden ikke er dækket skal du sørge for at hunden bliver vaccineret. Denne test tilbyder vi hos Dyrlæge Mikkelsen

Fra 1. januar 2017 er det blevet vedtaget, at en positiv titertest er lige så gyldig som en vaccinationsattest. Denne test er også godkendt af dansk kennelklub. Man har vedtaget denne regel for at undgå at hunde vaccineres hvis ikke det er nødvendigt. Forskning viser, at langt de fleste hunde er dækket i minimum 3 år mod parvovirus, hundesyge og smitsom leverbetændelse.

Dette betyder at du kan vælge, at lade din hund teste for om den skulle være dækket ind mod de tre ovenstående sygdomme. Skulle testen vise, at hunden ikke er tilstrækkeligt dækket skal du sørge for at få din hund vaccineret.

 

 

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

Find vej

Gratis parkering foran klinik

Bus nr. 13, 53, S9 og 9A kører til klinikken (150m dertil)

Find vej med Rejseplanen

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online