Skip to main content
Tilbage til www.vetgruppen.dk
+45 53 56 80 58

Neutralisering 
 

Hos Dyrlæge Mikkelsen anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

Neutralisering

Hos Dyrlæge Mikkelsen kan vi foretage neutralisering af katte og hunde. Neutralisering er den overordnede betegnelse, der dækker over de to indgreb, kastration og sterilisation, som henvender sig til henholdsvis han- og hundyr. Kontakt os i dag for at bestille tid til dit kæledyrs neutralisering.

 

Kastration

Kastration betyder permanent afbrydelse af sædproduktionen hos dyr, fx en hankat – eller hund. Under en kastration fjerner man testiklerne, så reproduktion ikke længere er muligt. Mange katte- og hundeejere vælger at få kastreret deres kæledyr, da man på denne måde fjerner flere uhensigtsmæssige adfærdsmønstre som fx strejfen uden for hjemmet og ildelugtende strinten indenfor i hjemmet. Hos Dyrlæge Mikkelsen kastrerer vi oftest katte og hunde, når de er fyldt 6 måneder og dermed har nået den kønsmodne alder.

Sterilisation

Sterilisation betyder permanent afbrydelse af løbetiden hos en hunde og katte. Dette foregår ved, at man fjerner æggestokkene, så kæledyret ikke kan blive befrugtet. Ved at sterilisere sin kat eller hund undgår man uønskede killinger og hvalpe, og man nedsætter samtidig risikoen for, at der udvikles kræft i æggestokkene eller i livmoderen.

Fordele ved neutralisering

  • Man undgår uønskede killinger/hvalpe, man ikke har mulighed for at tage sig af
  • Dyrets levetid forlænges markant pga. mindre risiko for sygdomme
  • Dyret bliver mere roligt og strejfer mindre omkring
  • Hos katte undgår man strinten i hjemmet, da katten ikke længere har behov for at afmærke sit territorium

Den åbenlyse ulempe ved at lade sit kæledyr neutralisere er selvfølgelig, at man ikke har mulighed for at avle på dyret senere hen. Derudover kan der forekomme vægtøgelse og pelsændringer hos visse racer efter en nautralisering. Er du i tvivl om, hvorvidt du bør lade dit kæledyr neutralisere eller ej, er du altid velkommen til at kontakte Dyrlæge Mikkelsen. Vi foretager smertefri neutralisering af kønsmodne kæledyr, så du kun får de dyr, du rent faktisk kan tage vare på.

Særligt om neutralisering

I Danmark har vi ikke en decideret kattelov. Det betyder, at når man anskaffer sig en kat, så er man ikke forpligtet til at få katten mærket, så man ved, hvem katten tilhører. Derudover er det heller ikke et krav at neutralisere sin kat, hvilket igen betyder, at den frit kan gå ud og parre sig med andre katte.

I Danmark har vi ikke som sådan vildkatte, men vildt-levende katte. De vildt-levende katte er et resultat af de mange ikke-neutraliserede katte, som kommer ud og går frit i naturen.

Hunkatten kan i løbet af ganske kort tid producere rigtig mange killinger og desværre vil mange af disse killinger blive efterladt i naturen og selv skulle klare sig. Det betyder at disse killinger med tiden vil blive kønsmodne og selv få killinger. Herved kører det hele i ring.

Hos Dyrlæge Mikkelsen anbefaler vi, at man neutraliserer sin kat, såfremt den ikke skal bruges til avl. Derudover anbefaler vi, at man får den øretatoveret. Chipning kan også lade sig gøre, men de fleste mennesker vil kigge en kat i øret for at se, om den er mærket.

Fordelen ved en øretatovering er, at såfremt katten løber væk eller bliver påkørt vil man kunne se, at katten tilhører nogen og derved kan man komme i kontakt med ejeren af katten. Man kan aflæse øretatovering og slå nummeret op på katteregisteret eller ringe til os, så kan vi hjælpe.

 

 

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

Find vej

Gratis parkering foran klinik

Bus nr. 13, 53, S9 og 9A kører til klinikken (150m dertil)

Find vej med Rejseplanen

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online