Skip to main content
Tilbage til www.vetgruppen.dk
+45 53 56 80 58

Ormekur
 

Hos Dyrlæge Mikkelsen anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

Ormekur til katte og hunde

Der er mange grunde til at give sin hund eller kat ormekure. Den primære årsag er, at en ormekur nedsætter risikoen for parasitiske orme. Dog forebygger og behandler ormekuren ikke alene et ormeangreb, men gør også dyret mere modstandsdygtigt over for andre sygdomme.

Indvoldsorm er et begreb, der dækker over forskellige typer parasitiske orme, og der findes ikke en overordnet ormekur til hunde og katte. Derfor er det nødvendigt, at dit kæledyr får stillet den rette diagnose inden en eventuel behandling.

DERFOR ER DET NØDVENDIGT MED ORMEKUR TIL HUNDE OG KATTE

Uanset om du er den lykkelige ejer af en kat eller en hund, vil dit kæledyr kunne få behov for ormekure i løbet af sit liv. Du bør især være opmærksom, hvis dit kæledyr færdes udendørs, da der kan være en risiko for, at din hund eller kat spiser mus og fugle. Dog kan indekatte også smittes via lopper.

Både hunde og udendørs- og indendørskatte har altså risiko for at blive ramt af indvoldsorm, og derfor er det en god idé at lade dem undersøge med jævne mellemrum, så en dyrlæge kan vurdere, om der er behov for en ormekur.

Det er dog ikke kun voksne hunde og katte, der kan blive ramt af indvoldsorm. Killinger og hvalpe kan eksempelvis blive smittet med spoleorm via modermælken, og derfor kan det også blive nødvendigt med ormekur til hvalpe og killinger.

Indvoldsorm kan i nogle tilfælde medføre livstruende symptomer hos kæledyret, men de er ikke nødvendigvis farlige. De kan dog påvirke helbredet og trivslen væsentligt, og derfor er det vigtigt med den rigtige ormekur til din hund eller kat.

SÅDAN OPDAGER DU ORM

Ligesom der findes forskellige typer orm, findes der også forskellige tegn og symptomer. For eksempel kan hoste være tegn på lungeorm hos hunde, mens bændelorm ofte vil kunne ses i afføringen. Desuden kan symptomer som kløe i endetarmen, diarré, drastisk vægttab, hyppige opkastninger og forstoppelse være tegn på flere former for indvoldsorm.

Selvom dit kæledyr har nogle af disse symptomer, er det dog ikke nødvendigvis sikkert, at det er indvoldsorme, der er årsagen. Det er derfor vigtigt, at der bliver stillet den rette diagnose forud for behandlingen.

KONTAKT OS FOR KORREKT DIAGNOSE OG ORMEKUR TIL DIN KAT ELLER HUND

Er du i tvivl om, hvorvidt der er behov for en ormekur til din kat eller hund, er du velkommen til at kontakte os hos Dyrlæge Mikkelsen. Her bliver du mødt af et engageret og fagligt kompetent hold af dyrlæger og veterinærsygeplejersker, der hjælper dig med at finde den rette ormekur til hunde, katte, killinger og hvalpe, så du ikke skal bekymre dig om indvoldsorme.

 

 

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

Find vej

Gratis parkering foran klinik

Bus nr. 13, 53, S9 og 9A kører til klinikken (150m dertil)

Find vej med Rejseplanen

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online