Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

SIDSTE FARVEL

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

MIN HUND TRÆNGER TIL AT FÅ FRED

Det er tungt at beslutte at aflive familiens hund. Men det kan være den værdige afslutning på et godt liv, hvor sygdom og smerter har taget over.

Det er svært at sige farvel til familiehunden, en god og trofast ven. Men sygdom og alder får dagen til at komme, og spørgsmålet til at rejse sig: Aflivning? Hvordan? Hvornår? Skal man tænke på sig selv og beholde den så længe som muligt på trods af smerter og ringe livskvalitet. Eller skal man spare sin gode ven for en svær tid?

En værdig slutning
Spørgsmålene kan kun besvares af familien, men det kan lette processen at få sat ord på, hvordan hunden kan få en værdig slutning på sit liv.
Selv om det kan forekomme hårdt for os mennesker, kan aflivning være den bedste løsning for en hund, der er uhelbredeligt syg, gammel, plaget af smerter.

Det er vidt forskelligt, hvordan familier ønsker afskeden. Nogle vil gerne være til stede under hele forløbet, andre se hunden, når den er død, måske selv begrave den eller overlade det til os.

Hvis det er et ønske, at hunden skal dø hjemme i stedet for på hospitalet er det også en mulighed.
Vi aftaler gerne at komme i hjemmet, hvor forløbet kan ske i rolige omgivelser, både for hunden og dens familie.

Sådan sker det
Hunden får først en bedøvende indsprøjtning, derefter, når hunden ligger rolig og sover, får den direkte i en blodåre, en anden indsprøjtning med et kraftigt sovemiddel, som den sover stille ind på.

×
Menu
Ring op
Mail