Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

UØNSKET PARRING / ABORT

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

MIN HUND ER PARRET VED UHELD

Konstatering af uønsket graviditet med ultralydsscanning, rådgivning om abortindsprøjtning af erfarne dyrlæger.

Har din hunhund været på eventyr i løbetiden, stukket af i et ubevogtet øjeblik? Så kan uheldet være ude og en uønsket graviditet en kendsgerning. Er du i tvivl, kan en ultralydsscanning afgøre, om din hund er gravid.

Muligheder
Hvis scanningen bekræfter mistanken om en uønsket graviditet, så er det tid for en god snak om, hvordan situationen skal håndteres. Skal din hund gennem en drægtighedsperiode på ca 9 uger og føde et kuld uønskede hvalpe, som kan være vanskelige at finde gode hjem til. Holdt op imod, at en abort i dag er skånsom for din hund, måske også mod en naturlig modstand mod provokeret abort.

Abort
Ved abort skal din hund have to indsprøjtninger med 24 timers mellemrum. Inden for syv dage vil din hund have aborteret. Tidligt i graviditeten, før 30. dagen, vil du næppe bemærke andet end måske en lille blødning. Jo senere i forløbet, jo tydeligere tegn på abort.
For at sikre, at alt er forløbet korrekt kan vi tilbyde at din hund efterkontrolleres med en ultralydsscanning.

Beskyttelse
Efter en abort er det en god ide at overveje, om du på et tidspunkt vil avle på din hund eller om du måske skal vælge en sterilisation.

×
Menu
Ring op
Mail