HUD & KLØE
Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland
NÅR DIN HUND SLIKKER OG KLØR SIG
Uro, kløen og slikken på poter og i lysken, kan skyldes lopper, men også mere komplicerede hudlidelser, i de senere år især allergi.
Hudproblemer og hudsygdomme er et kompliceret område. Mange forskellige hudsygdomme kan ligne hinanden meget, selv om årsagen kan være helt forskellig og kræve helt forskellig behandling.
På Frederikshavn Dyrehospital bliver du og din hund modtaget af dyrlæger, der har lang og stor erfaring i disse sygdomme. I et trygt og grundigt forløb afdækker de den rigtige diagnose og behandling.
Lopper
Er din hund urolig, klør og bider den sig ustandseligt på et bestemt hudområde, især over lænden og måske i lysken, er forklaringen ofte lopper. Både diagnose og behandling er enkel.
På dyrehospitalet har vi meget stor erfaring i at vejlede om behandling af dyr og hjem, hvis først du har fået de ubudne gæster inden for dørene. Så kom forbi klinikken eller ring, så finder vi den bedste løsning til dig og dit dyr.
Parasitter
Der findes en række parasitter der kan angribe din hunds hud. Mest kendt er nok skabsmiden, men også hårsækmider og ”vandrende skæl”(Cheyletiella) ser vi hyppigt. Skab giver ofte voldsom kløe, mens de andre parasitter oftere bare giver hårtab. Vi stiller diagnosen enten ved hjælp af skrab fra hud og hår eller en blodprøve.
Hudbetændelse
Infektion i huden med bakterier og svampe ses meget hyppigt hos hunde. Det giver ofte voldsom kløe og hårtab. Ofte er der en årsag til at huden er svækket, så der kan gå infektion i den. Årsagerne kan være mange og til tider svære at finde – hyppigst skyldes det, at din hund samtidigt har en allergi eller har andre parasitter i huden. Når først diagnosen infektion i huden er stillet, består behandlingen ofte af antibiotika tabletter og vask i desinficerende shampoo. Er det svampe der er problemet, findes der effektive tabletter og salver til at bekæmpe disse.
Allergi
I andre tilfælde er diagnose og behandling mere kompliceret. I dag er allergi et stigende problem. Diagnosen stilles af dyrlægen efter grundige undersøgelser af blodprøver og hudskrab. Der er mange forskellige behandlinger alt afhængig af den præcise diagnose, eksempelvis særligt foder, olier, medicin, eller f.eks. ”vaccination” mod allergien.