Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

GIGT & HALTHED

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

MIN KAT VIL IKKE STØTTE PÅ BENET

Halthed er et problem mange katteejere oplever, og som altid kræver en nærmere undersøgelse, så årsagen kan blive klarlagt og behandlet.

Årsager og behandling

Bid og bylder
Langt den hyppigste årsag til halthed er bidskader efter slåskamp. Kattebid indeholder mange bakterier og kan nemt udvikle sig til alvorlige infektioner og dannelse af bylder. Hvis skaden er helt frisk, behandles bidskader ofte med antibiotika og smertestillende. Hvis der først er dannet en byld, er det ikke sjældent, at katten må bedøves, så bylden kan renses og syes sammen. Det forebygger, at huden over bylden dør og der dannes et åbent sår.

Trafikskader og påkørsler
Katte færdes ofte frit. Derfor ser vi ofte skader som følge af påkørsler. Ofte er det et brækket ben eller et skadet korsbånd. Ofte skal vi have et røntgenbillede for at se hvor galt det er, om der er andre skader og kunne give forslag til et mulig behandling. Ofte er operationer nødvendigt hvis din kat har været så uheldig at blive påkørt.

Slidgigt
Når katten bliver ældre udvikler de ofte slidgigt, efter et langt og aktivt liv. Ofte er det led i ryg, hofter og albuer der er blevet slidt. Som ejer opdager man det ved, at ens kat ikke springer så meget op i vindueskarme, borde og i sengen, som tidligere. Det kan også være at den ømmer sig når man kæler for den eller begynder at gå anderledes.
Er der mistanke om gigt skal vi have katten ordentligt undersøgt. Gigt kan i dag afhjælpes og lindres, så din kat kan få en lang og smertefri senior tilværelse.

×
Menu
Ring op
Mail