Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

BID & BYLDER

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

MIN KAT FÅR HELE TIDEN BYLDER

For det meste er den selv ude om det. Bylderne skyldes i langt de fleste tilfælde, at katten er blevet bidt under slagsmål.

Når katten er det dyr, der ubetinget får flest bylder, er forklaringen, at kattens mund er fyldt med aggressive og farlige bakterier, som overføres til modstanderen, når kattene bider hinanden under slagsmål. Har katten fået et bid, er det vigtigt at den behandles med antibiotika inden en byld udvikler sig. Er bylden først udviklet kræver det ofte oprensning og behandling i narkose.

Undgå bylden
Du kan ikke forbyde din kat at gå i slagsmål, men du kan holde øje med, om der er tegn på bid, når den har været ude, især i den sene vinter og forårs månederne. Hvis du finder et bidmærke så rens med klorhexidin og få katten behandlet med antibiotika. Hvis ikke et dybt bidsår opdages i tiden vil der ofte i løbet af to til fem dage udvikles en byld på bidstedet. Katten vil som regel være øm på bidstedet og måske have feber og nedsat appetit, hvis infektionen bliver til en blodforgiftning.

Behandling af byld
Er bylden trukket sammen må katten en tur til dyrlægen, som åbner bylden, hvis den ikke er bristet af sig selv, renser den under bedøvelse, og efterbehandler med antibiotika og smertestillende. En del bylder kræver operation hvor bylden og det syge væv skæres bort.

×
Menu
Ring op
Mail