Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

ØMME POTER

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

MIN HUND HAR ØMME POTER

Der er mange årsager til røde og ømme poter: svamp, allergi, en byld og ikke mindst vejsalt.

Når din hund slikker sin pote unormalt meget og tøver med at sætte den til jorden, er det tegn på at poten er øm. Sammen med ømheden vil der ofte være rødme mellem trædepuderne, måske hævelse, måske dårlig lugt.

Kig selv efter
Du kan selv tjekke poten i første omgang. Hvis alt ser helt og fint ud, kan du rense poten omhyggeligt i sæbevand eller måske med en mild klorhexidin og sørge for at holde poten tør (huske at tørre efter lufteturen).

Bylder og splinter
Hvis ikke genen forsvinder, må poten undersøges nærmere hos dyrlægen. Der kan sidde en torn, et glasskår i poten, som skal fjernes, og poten måske efterbehandles med antibiotika. Der kan sidde en byld eller flere rundt om trædepuden, som skal renses og behandles med antibiotika. En flænset trædepude skal i nogle tilfælde syes i, andre hele under bandage.

Svamp og allergi
Svamp er en hyppig årsag til røde og ømme poter og en grim lugt. Problemet fjernes med svampedræbende midler.
Allergi kan her som ved andre gener hos vore hunde være årsagen. En årsag, vi gennem flere år har arbejdet intenst med at finde forklaringer og løsninger på og dermed den bedste behandling til hver enkelt hund.

Vejsalt
Årsag til mange ømme hundepoter. Rens godt efter lufteturen. Er det ikke nok kan potevoks måske hjælpe. Men allerbedst: Vælg om muligt lufteture ude i naturen væk fra veje og stier med salt.

×
Menu
Ring op
Mail