Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

KASTRATION

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

KASTRATION AF HANKAT – EN GOD LØSNING FOR FAMILIEKATTEN

Hankatte er testosteronbomber – i løbetiden konstant på jagt efter hunkatte, slås og udsætter sig selv for smitte og farer.

Medmindre der er tale om en racekat, der skal bruges til avl, gør man både hankatten og familien en stor tjeneste ved at få den kastreret. En ukastreret hankat er styret af kønshormonet testosteron, som i løbetiden gør den totalt fokuseret på at finde hunkatte med risiko for at pådrage sig alvorlige skrammer og sygdomme som katte-AIDS og leukemi, der overføres ved bid og seksuel kontakt.

Kastration
Inden operationen får din kat smertestillende medicin. Derefter bedøves den og begge testikler fjernes ved et kirurgisk indgreb. Din kat kan komme hjem samme dag om eftermiddagen. Den bør være inde til næste dag, hvor den er helt frisk igen. For at smertelindre din kat, får du smertestillende medicin med hjem til de følgende dage.

Da vi arbejder for både Kattens Værn og Dyrenes Beskyttelses Internat har vi kæmpe erfaring i kastration af katte. Vi udfører flere hundrede kastrationer om året og har derfor meget stor erfaring i indgrebet, så det giver mindst mulig gene og smerte for din kat.

Fordele og ulemper
Katten bliver efter operationen mere rolig, knytter sig mere til familien, strejfer og slås ikke med de risici, det indebærer for ulykker og smitte med alvorlige sygdomme.
Ulempen er i mange tilfælde en tendens til øget vægt, som dens ejer må forebygge med den rigtige kost.

×
Menu
Ring op
Mail