Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

MUND & TÆNDER

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

HAR MIN KAT TANDPINE

Mange katte plages af smerter fra dårlige tænder. Behandling af kattetænder stiller særlige krav til både dyrlægen og udstyret. Vores tandklinik er specielt udstyret til katte med blandt andet særlig tandrøntgen.

Mange katte lider af tandpine uden at dens ejer opdager det. Den er måske blot mere stille, måske lidt mere reserveret, spiser måske lidt mindre. Ofte opdager vi alvorlige og smertefulde tandsygdomme hos katte, uden at ejeren har bemærket noget – det er ofte først efter at smerterne er fjernet at man opdager hvor plaget ens kat har været……
På vores tandklinik har vi særligt udstyr til behandling af kattens tænder, så de små tynde rødder kan fjernes uden at efterlade rester i kæben, hvilket kræver kontrol med tandrøntgen.

Problemer og behandling
De hyppigste problemer med kattetænder er tandsten, tandresorptioner og tandskader.

Tandsten kan klares med en tandrensning. Ofte vil vi i forbindelse med tandrensningen tage røntgenbilleder af din kats tænder, da de mere smertefulde tandlidelser som feks tandresorptioner, ofte kun kan opdages med et røntgenbillede, af de dele af tanden der ikke er synlige med det blotte øje. Nogle gange kan man se tandkødsbetændelse, der ofte skyldes kronisk virusinfektion, sammen med tandresorption.
Tandresorption (TR), en smertefuld og udbredt lidelse, hvor tænderne af ukendte årsager smuldre i tandhalsen og blotter nerven. Tanden fjernes ved operation.

En anden hyppig årsag til smerter hos katte er knækkede tænder – særligt hjørnetænderne er udsat. Hvis tandens nerve er synlig skal tanden trækkes ud. Dels fordi en blottet tandnerve i sig selv er meget smertefuld, men også fordi det vil udvikle sig til tandrodsbetændelse og bylder.

×
Menu
Ring op
Mail