Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

HALT PÅ BAGBEN

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

MIN HUND HALTER PÅ BAGBENET

Hofteleds og albueledsdysplasi (HD/AD) og skulderledsmus (OCD) er arvelige lidelser som de fleste avlshunde skal screenes for. Alle dyrlæger på Frederikshavn Dyrehospital er godkendt til at tage røntgenbilleder til avlsgodkendelse. Er uheldet ude og din hund har udviklet dysplasi/gigt, er der en lang række behandinger til at lindre din hunds symptomer.

En ung hund er af natur sprængfyldt med energi. Hvis den pludselig nægter at springe op ad trapper, hurtigt stopper med at løbe, hopper som en hare på bagbenene eller halter på et eller begge bagben. Så er der noget galt. Forklaringen kan være hofteledsdysplasi. En arvelig lidelse, som gør hofteleddet ustabilt og bevægelser smertefulde.
Hos den ældre hund viser gigt i hofterne sig ofte ved at den har besvær med at rejse sig – særligt efter en lang jagtdag eller en lang gåtur.

Digital røntgen og diagnose
Vi stiller diagnosen efter grundig undersøgelse og med hjælp fra det bedste digitale røntgenudstyr. Hos en del racer er røntgenundersøgelse for hofteledsdysplasi obligatorisk, hvis hunden skal godkendes til avl. Vi har stor erfaring i at tage de bedste billeder til avlsgodkendelse. Klik her for papirer til rekvisition til Dansk Kennel klub.

Behandling af hofteledsdysplasi
På trods af avlsarbejdet, ser vi på dyrehospitalet jævnligt hunde med slidgigt i både hofter, albuer og ryg. Heldigvis har vi i dag mange muligheder for at lindre smerterne og give hunde med gigt/dysplasi et godt og smertefrit liv. Typisk får hundene foder med ledstyrkende og smertedæmpende tilskud i – eller alternativt et tilskud der kan gives til det foder hunden allerede får. Andre effektive behandlinger består i laser behandling, akupunktur, smertestillende medicin og fysioterapi.

Guldakupunktur
Behandling af særligt hoftedysplasi med guldakupunktur har vist sig effektiv. Behandlingen består i, at vi i akupunkturpunkter omkring det syge led lægger små stykker rent guld. Nogle hunden kan efter behandlingen klare sig helt uden anden smertestillende medicin

×
Menu
Ring op
Mail