Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

HVALPE

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

HUNDEHVALPE KRÆVER OMHU

Ny forskning understreger råmælkens betydning for, at hundehvalpe kommer igennem de første uger uden sygdom.

På Frederikshavn Dyrehospital arbejder derfor på, at bygge en råmælksbank op, så vi kan hjælpe, hvis en tæve ikke har den livsvigtige råmælk til sine hvalpe. 

Nyfødte hvalpe er skrøbelige. Sygdom kan inden for timer få en ellers rask hvalp til at bukke under. Hvis hvalpen skal reddes, er tidlig indsats meget vigtig. Ofte er det første tegn på, at en hvalp ikke trives eller er ved at blive syg, at den ikke tager på i vægt. Det er derfor vigtigt at veje hvalpene HVER eneste dag. Hvis en hvalp ikke tager på hver eneste dag, fra andet levedøgn og frem, skal du kontakte dyrlægen.

Ud over nok mælk fra tæven er hygiejne i fødekassen samt den rigtige temperatur helt afgørende faktorer for sunde hvalpe. Som opdrætter er det vigtigt at kende disse forhold, så læs en god bog om emnet – brug evt. linket www.dkk.dk til bogen ”hundeopdræt – med omhu og omtanke”.
Hvis først hvalpene er syge, skal der intensiv pleje og behandling til.

Herpesvaccination

Herpesvirus er en frygtet sygdom hos drægtige tæver og nyfødte hvalpe. Hvor det hos voksne hunde ofte bare giver en let snue, vil den hos drægtige tæver og hvalpe ofte kunne give problemer med abort, dødfødte hvalpe og hvalpe der dør kort efter fødsel(”fading puppy syndrome”).
I dag kan man heldigvis forebygge problemet med en effektiv vaccine. På Frederikshavn Dyrehospital har vi altid vaccinen på lager og er klar til at hjælpe dig. Vaccinen skal gives tæven lige omkring parring og igen en uge inden forventet fødsel.

Ormebehandling

Forebyggelse af orm hos tæven og dens hvalpe er meget vigtig. Tæven har ormecyster indlejret i sine mælkekirtler, som aktiveres når hvalpen begynder at patte. På den måde smittes hvalpen via mælken inden for de første leveuger. På Frederikshavn Dyrehospital anbefaler vi at behandle tæven en gang inden fødsel og sammen med hvalpene igen når de bliver 3 og 7 uger gamle. Kom forbi og få gode råd og det mest effektive ormemiddel.

×
Menu
Ring op
Mail