Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

KASTRATION

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

MIN HUND ER VOLDSOM

Kastration behøver ikke være livslang. I første omgang kan du vælge en kemisk kastration af kortere varighed, 6 – 10 mdr.

Nogle hanhunde kan være vanskelige at leve sammen med i en familie. Løbetiden måske et mareridt af afstikkere, klager fra ejere af hunhunde. I hverdagen problemer med voldsom adfærd, evige slagsmål med andre hunde, knurren og truende adfærd over for fremmede. Eller en utæmmelig trang til at parre gæsters ben eller puder i stuen.

Snak om muligheder
Er din hanhund et problem, så kom og få en snak om, hvordan familien og hunden kan få et godt liv med hinanden. Kastration er en mulighed, men det er vigtigt at veje for og imod, før den endelige beslutning træffes.

Fordele og ulemper
På plussiden tæller, at hunden bliver mere omgængelig, løbetid og problemer med afstikkere og ejere af hun hunde ophører.
Største ulempe er overvægt. Hundens stofskifte ændrer sig og giver vægtproblemer. Et problem, der kan løses med den rigtige fodring

Kastration
Der er to former:
Operation i narkose, hvor hundens testikler fjernes gennem et lille snit foran pungen. Efter operationen skal din hund gå med en krave i nogle dage, så den ikke slikker i operationsåret samt have en effektiv smertebehandling.
Kemisk kastration, hvor der lægges en hormonstav ind under huden på ryggen. Behandlingen foregår uden narkose og virker i mindst 6 men ofte 10 måneder. Kemisk kastration er en god løsning, hvis der er tvivl om kastration er den rigtige beslutning. Hvis man ikke opnår den ønskede effekt bliver hanhunden “sig selv” igen efter nogle måneder.

×
Menu
Ring op
Mail