Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

KLOKLIP

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

KLIP DIN HUNDS KLØER

Hundens kløer er vigtige redskaber, der skal klippes og passes. En afrevet eller skadet klo – et uheld eller følge af sygdom, skal behandles.

Din hunds klør kræver opmærksomhed. De skal klippes og mulige sygdomstegn fanges. På dyrehospitalet møder vi hunde, som ejerne har opgivet at klippe kløerne på. Ellers fredelige hunde bliver som vilde dyr, bider og kradser, så snart neglesaksen kommer frem. Problemet er, at kløerne skal klippes, hvis hunden ikke selv slider dem tilstrækkeligt. I værste fald kan kløerne vokse rundt og ind i hundens trædepuder, så den ikke kan gå, eller blive skadet ved at sætte sig fast i underlaget når hunden løber omkring.

Tilvænning og tillid
Allerede som hvalp skal hunden lære at dens klør skal klippes. Væn den langsomt til, at du nusser om dens poter, rører ved kløerne uden at klippe. Lidt efter lidt, når behovet nærmer sig, kommer saksen ind i billedet. Gør din hund tryg ved situationen og ved saksen mod kløerne.

Hvornår?
En “tommelfingerregel” siger, at når hunden står stille på et fladt underlag, må ingen af dens klør hvile på underlaget. Pas på ikke at klippe kløerne for tæt, så det kommer til at bløde.

Afrevne og skadede klør
En skadet eller afrevet klo afsløres af blødning, af at hunden halter og slikker omkring stedet, der kan være rødt, varmt og hævet.  På hospitalet foretager vi en grundig undersøgelse af hundens klør og huden omkring dem, og af om der er betændelse i området. Er der en klorest tilbage fjernes den, området renses og der lægges en kloforbinding.

Der er stor forskel på hundens klør og vores negle. Hundens ”negl” sidder direkte over på knoglen inde i kloen. Så hvis der sker skade på neglen, går der let infektion i knoglen inden under. Infektion i kloknoglen er en alvorlig sygdom, som let kan medføre at hunden skal have amputeret hele eller dele af sin klo eller tå. Så ved den mindst mistanke om en klo skade, skal du ringe og få en tid, så behandling kan blive startet hurtigt.

×
Menu
Ring op
Mail