Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

SUNDHEDSPROGRAM

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

MIN KAT HAR “UTØJ”

Der er hjælp at hente, når din kat har fået flåter, lopper eller orm.

Flåter, lopper og orm er til stor gene for både kat og ejer. I dag findes gode midler til forebyggelse. Er skaden sket også gode behandlingsmuligheder, selv om det kan tage tid at slippe for især lopperne, hvis de først er kommet ind i huset.

Lopper
Lopper afslører sig tydeligst ved at katten kradser sig, så pelsen slides af. Særligt over lænden, på ryggen og i lysken. Lopperne behandles med loppehalsbånd, dråber til nakken eller tabletter. Men skal det virke, kræver loppeinvasionen også en grundig rengøring, så loppeæggene ikke ligger i revner, tæpper og hvor katten ellers har været, og venter på at udvikle sig til en ny plage. Kom forbi dyrehospitalet og få professionel vejledning i, hvordan du kommer af med lopperne igen.

Flåter
Flåter kan være svære at opdage i kattens pels. Biddet kan medføre kløe og irritation, men frem for alt rummer en risiko for overførsel af alvorlige sygdomme. Derfor er det vigtigt at være opmærksom og fjerne mulige flåter så smitte undgås. Er du i tvivl, så tal med os. Der er nye effektive behandlinger, hvor dryp i nakken af din kat holder lopper og flåter væk i tre måneder!.

Orm
kan være vanskelige at opdage. Mange katteejere opdager orm i opkast eller afføring. Katte smittes med orm, hvis de fanger og æder byttedyr som mus og fugle. Har du mistanke om orm, så kom forbi eller kontakt os, så den kan komme i den rette behandling.

×
Menu
Ring op
Mail