Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

INSEMINERING

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

TO SLAGS INSEMINERING

Der kan være flere årsager til at vælge inseminering. Valg af metode, almindelig inseminering eller intrauterin inseminering afvejes i hvert enkelt tilfælde

På Frederikshavn Dyrehospital har vi stor erfaring med sædtapning og inseminering, også intrauterin inseminering.
Inseminering kan komme på tale hvis tæven ikke vil acceptere parring, selv om hun har haft ægløsning, og hvis hanhunden ikke kan eller vil parre. En anden årsag kan være, at man ønsker at fjerne risikoen for overførsel af smitte ved parring eller, man ønsker at bruge kølesæd.

Inseminering kan foregå på to måder – ”almindelig”, hvor sæden deponeres i skeden eller ”intrauterint” – hvor sæden med et særligt endoskop lægges helt op i livmoderen, hvor æggene er.

Intrauterin inseminering
Som et af få steder i landet, tilbyder vi inseminering helt ind i livmoderen på din hund (intrauterin inseminering). Dette foregår som regel uden nogen form for narkose men kræver specialudstyr. Livmodermunden hos tæver er meget vanskelig at finde, den hænger ud fra skedevæggen i en tap. Derfor kan inseminering i livmoderen kun lykkes ved brug af et særligt tyndt endoskop. Inseminering i livmoderen giver større chance for at tæve bliver drægtig og i gennemsnit flere hvalpe i kuldet – både sammenlignet med ”almindelig” inseminering og naturlig parring.

Grundet det særlige udstyr og uddannelse er inseminering i livmoderen lidt dyrere end inseminering i skeden (se priser).
Hvis du er interesseret i inseminering af din hund så ring og få en snak med Lotte eller Mads (se kontaktoplysninger).

Kølesæd 

Hvis du er interesseret i at bruge udenlandske hanhunde til din tæve, er inseminering med fersk kølesæd en oplagt mulighed. I stedet for at køre tæven til hanhunden, kan man få hanhunden tappet i hjemlandet og sendt sæden til os. Derefter insemineres tæve. En meget nem måde at bruge spændende hanhunde på, som det ellers ville være meget vanskeligt at komme til. Sammenholdt med prisen og besværet ved selv at skulle køre tæven til hanhunden, er det ikke dyrt, og din tæve udsættes ikke for det store stress en sådan ”eksotisk” parring ellers ville være.
Har du en hanhund der skal tappes og have sæd sendt et sted hen i Europa, er vi meget gerne behjælpelige med dette.

×
Menu
Ring op
Mail