Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
98 42 55 60

FERTILITETSPROBLEMER

Dyrlæger for familiens kæledyr i Frederikhavn, Vendsyssel og Nordjylland

FERTILITETSPROBLEMER FOR HUNDE

Bliver tæven ikke drægtig efter parring er forklaringen hyppigt upræcis angivelse af ægløsningstidspunkt. Nyt specialudstyr angiver det helt præcise tidspunkt. 

Af og til kan der være problemer med, at en tæve ikke bliver drægtig. Det kan skyldes både tæven og hanhunden.

Tæven
Den hyppigste årsag til at en tæve ikke bliver med hvalpe, er at den er parret på det forkerte tidspunkt. Man kan langt fra altid stole på ”husråd” som 10 dage efter start på blødning, eller at hanhunden kan lugte det rigtige tidspunkt. En simpel blodprøve med måling af progesteron vil kunne svare på dette.
Andre årsager kan være cyster eller kræft i æggestokken, skader eller infektion i livmoderen, manglende ægløsning mv. Ofte vil en grundig undersøgelse med bl.a. ultralydsscanning kunne hjælpe med at finde årsagen. Med vores moderne specialudstyr står vi klar til at hjælpe med at finde årsagen til problemet.

Hanhunden
Problemer med, at en hanhund mister evnen til at lave hvalpe, oplever vi jævnligt. Problemerne kan skyldes skader i dannelsen af sædcellerne, men også skader i ben og ryg kan gøre, at hanhunden ikke vil parre naturligt p.g.a. smerter. Vi har særligt apparatur til at undersøge og vurderer sæden, så kontakt os for en snak hvis din hanhund ikke længere laver hvalpe som han plejer.

×
Menu
Ring op
Mail