Skip to main content

Seneskader hos hest

Ligesom hos mennesker kan overbelastning af en eller flere sener give seneskader hos din hest. Der er mange forskellige typer af seneskader hos hest, og ofte vil årsagen have sammenhæng med, hvilken race man har, da seneskaden vil afhænge af, hvad hesten bruges til.

Har man eksempelvis en springhest, vil man ofte se skader i den dybe bøjesene samt i støttebåndet til den dybe bøjesene. Hos en dressurhest vil man ofte se skader i støttebåndet til den dybe bøjesene samt skade i gaffelbåndet. Desværre er der mange heste, der får seneskader, og seneskader kan tage lang tid om at hele, da blodtilførslen til senerne ikke er så stor.

Symptomer på seneskader hos hest

Der er en række symptomer, du kan være opmærksom på, hvis du mistænker seneskade hos din hest. Det er vigtigt, at du kontakter dyrlægen med det samme, hvis du ser tegn på seneskader hos din hest.

Typiske tegn og symptomer på seneskader hos hest:

  • Området omkring den beskadigede sene er varmt og hævet
  • Området omkring den beskadigede sene er ømt, og hesten har smerter, hvis man trykker på og omkring senen
  • Hesten er halt

I milde tilfælde kan det være svært at tyde en seneskade hos din hest. Ofte vil man hverken kunne se eller mærke det. I svære tilfælde vil det være nemmere at opdage hævelse samt evt. halthed, og man vil også kunne mærke varmen i området omkring senen.

Laserbehandling af seneskade hos hest

Der findes flere behandlingsmuligheder, hvis din hest har en seneskade. I tilfælde hvor hesten har smerter, vil man behandle med smertestillende. Derudover kan dyrlægen anbefale en laserbehandling af seneskade hos hesten. En laserbehandling reducerer inflammation og hævelse i senen og virker desuden smertelindrende. Den fremmer også helingen af den beskadigede sene. Sammen med genoptræning og smertestillende medicin, vil laserbehandling af seneskaden hos din hest være et rigtig godt supplement til, at din hest får det bedre eller helt kommer sig ovenpå en seneskade. Hos Vetgruppen udfører vi selvfølgelig også laserbehandling af seneskader hos din hest. 

×
Menu
Døgnvagt