Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 86 68 36 67

DEN SIDSTE REJSE

Dyrlæger for familiens kæledyr i Bjerringbro og omegn

DEN SIDSTE REJSE

Selv om det ikke er en tanke der er rar at tænke på, så ved vi alle at der kommer en dag, hvor vi skal sige farvel til vores højt elskede kæledyr.

Forhåbentligt har i haft mange gode år og minder sammen. Nogle gange sker det desværre at man bliver nød til at tage afsked hurtigere end hvad man forventede. Det kan for eksempel være ved akut opstået sygdom eller hvis dit kæledyr har været ude for et uheld og har pådraget sig en alvorlig skade. Andre gange er vi godt klar over, at tiden til at sige farvel nærmer sig. 
 
Det kan være rart, at man som familie på forhånd indbyrdes har talt om hvilke forventninger og ønsker alle i familien har til, hvordan den sidste rejse skal foregå og hvad der skal ske med kæledyret bagefter. Det kan give en vis ro at have afklaring omkring dette.

Aflivning

Aflivning foregår ved at dit kæledyr får en bedøvende injektion i baglåret. Virkningen sker indenfor 10 min, hvor dit kæledyr vil blive træt og falder i søvn. Hvis i ønsker det, vil i ofte få lov til at sidde alene i rummet med jeres kæledyr og tage afsked imens det falder i søvn.

Dit kæledyr kan godt få kvalme og eventuelt kaste op, hvis det har spist for nyligt. Dette er ikke unormalt.

Når jeres kæledyr sover og i er klar til det, så er det tid til at dyrlægen giver en overdosis af et specielt sovemiddel direkte i blodbanen. Injektionen medfører hjerte- og respirationsstop. Det kan forekomme, at dyret tager nogle dybe ind- og udåndinger derefter. Det er ren refleks der er tale om, men det kan være ubehageligt at se på. Dyrets øjne vil forblive åbne. Dyrlægen lytter til sidst til dyrets hjerte og konstaterer at det er stoppet.

I bestemmer selv hvor meget af det, i har lyst til at være med til. Det er helt okay, hvis i kun ønsker at være med indtil jeres kæledyr sover og ikke lægger mærke til mere.

Det er helt normalt at blive ked af det og græde når man tager afsked med sit elskede kæledyr. Det har vi fuld forståelse for på klinikken.

Hjemmeaflivning

I særlige tilfælde kan det lade sig gøre at få aflivet sit kæledyr i hjemmet. En hjemmeaflivning kræver dog mere tid afsat i kalenderen og derfor er det ikke altid muligt med mindre det er aftalt med dyrlægen i god tid.

Vi gør opmærksom på, at der vil blive opkrævet et ekstra gebyr ved hjemmeaflivning. Det skal ligeledes aftales i telefonen med dyrlægen, hvad der skal ske med dyret efter aflivning.

Hvad skal der ske med mit kæledyr bagefter?

Der er flere forskellige muligheder, du kan vælge imellem når dit kæledyr har fået fred.

Nogle vælger at begrave kæledyret hjemme i haven.

Andre vælger en fælleskremering, hvor man ikke får dyret hjem.

Det er også muligt at vælge enkeltkremering, hvor man får en urne til enten at grave ned eller til at stå indenfor. Nogle vælger i den forbindelse, også at få lavet et smykke med lidt af dyrets aske.

Du kan finde mere information omkring selve kremeringen, urner og askesmykker hos Dansk Dyrekremering.

×
Menu
Ring op
Mail
Facebook