Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 86 68 36 67

VACCINATION OG SUNDHEDSEFTERSYN AF HUND

Dyrlæger for familiens kæledyr i Bjerringbro og omegn

VACCINATION OG SUNDHEDSEFTERSYN AF HUND
 

Vi har stor erfaring med både vaccination og sundhedseftersyn af hunde, men vi vaccinerer ikke uden sundhedseftersyn.

Ingen vaccination uden sundhedseftersyn

Har du bestilt tid til vaccination af din hund, vil din hund først og fremmest modtage et generelt sundhedstjek fra snude til halespids af en af vore dygtige dyrlæger. 

Dette gør vi for bedst muligt at sikre, at din hund umiddelbart er sund og rask og vil være i stand til at reagere hensigtsmæssigt på en vaccine.

Ved et sundhedseftersyn vil din hund få lyttet på hjerte og lunger, samt få mærket alle sine led igennem. Desuden vil dyrlægen kigge på øjne, ører, tænder, hud og pelslag, poter og klør, samt tjekke hundens foderstand og analkirtler med mere. Du vil også blive spurgt om du oplever ændringer i din hunds væremåde og velbefindende.

Undervejs vil du få rig mulighed for at stille dyrlægen alle de spørgsmål du ønsker.

Vi fører journal fra første gang du besøger dyrlægen med din hund. Derved har vi notater fra gang til gang, samt kan se hvor din hund er i sit vaccinationsprogram, så vi sikre at din hund får de rette vaccinationer. Vi har desuden mulighed for at sende besked ud til dig, når tiden nærmer sig for næste sundhedseftersyn og vaccination.

Hvorfor skal min hund vaccineres?

Din hund bør vaccineres for at beskytte den bedst muligt mod alvorlige sygdomme, der kan være dødlige, samt mod sygdomme med risiko for stor smittespredning.

Vacciner gives for at forhindre eller for at nedsætte risikoen for at din hund bliver alvorligt syg, hvis den møder en af de sygdomme den er vaccineret imod.

Jo flere hunde der vaccineres regelmæssigt, jo mindre risiko er der for sygdomsudbrud og spredning af sygdom.

Når din hund vaccineres, stimuleres hundens immunforsvar til at opbygge et forsvar mod den givne sygdom og der dannes antistoffer mod sygdommen.

Er din hund vaccineret er det ikke ensbetydende med at den ikke kan blive syg. Men hvis din hund som ellers er vel-vaccineret, udsættes for smitte, vil sygdomsforløbet ofte være meget mildere og dermed ikke så alvorligt for din hund.

Hvilke sygdomme vaccinerer man imod?

Hundesyge
Hundesyge er en alvorlig og meget smitsom virussygdom, hvor hunden bliver meget syg. Sygdommen har oftest en dødelig udgang.


Når hunden har fået sine basisvaccinationer som hvalp, skal den herefter revaccineres mod hundesyge hvert 3. år.

Parvovirus
Parvovirus er en meget smitsom tarmbetændelse, der kan ramme hunde af alle racer i alle aldre. Genvaccination foretages hvert 3. år.

Hepatitis
Hepatitis også kaldet smitsom leverbetændelse, er en infektion af den meget smitsomme adenovirus. Din hund bør genvaccineres årligt mod adenovirus.

Leptospirose
Leptospirose, også kaldet rottesyge, er en zoonose og mennesker kan derfor også smittes af denne meget alvorlige sygdom.

Smitte med leptospirose sker typisk via overfladevand, på steder hvor der også færdes rotter og mus. Din hund bør vaccineres mod leptospirose årligt.

Kennelhoste 
Kennelhoste er en overordnet betegnelse for en smitsom luftvejsinfektion, der kan være forårsaget af forskellige vira og bakterier. 

Man kan vaccinere mod den hyppigste af virustyperne, Parainfluenza. Vaccinen skal gives årligt.

Det er også muligt at vaccinere mod den hyppigste bakterie, Bodetella Bronchiseptica. Denne vaccine skal gives i hundens næse og beskytter så mod både parainfluenzaviruset og bakterien Bodetella Bronchiseptica. Vaccinen skal gentages årligt.

Næsevaccinen er ofte påkrævet hvis hunden f.eks. skal i pension eller på udstilling. Den gives oftest ikke som standard og bør ikke gives til hunden, såfremt der er mennesker med nedsat immunforsvar i tæt kontakt med hunden.

Hvis hunden skal i pension eller lignende hvor næsevaccinen er påkrævet, anbefales det at hunden vaccineres senest 3 uger forinden.

Rabies
Rabies er en dødelig virussygdom, der smitter gennem bid og spyt. Rabies kaldes også for hundegalskab.

Hunde der skal til udlandet skal rabiesvaccineres, ligesom vaccinationen skal dokumenteres i et kæledyrspas.

Vidste du…?

Med vores attraktive sundhedsprogram kan du opnå gode fordele og rabatter på for eksempel vaccination af din hund. Ring gerne til klinikken og hør nærmere!

Mere om samme emne?

×
Menu
Ring op
Mail
Facebook