Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 86 68 36 67

VACCINATION OG SUNDHEDSEFTERSYN AF KAT

Dyrlæger for familiens kæledyr i Bjerringbro og omegn

VACCINATION OG SUNDHEDSEFTERSYN AF KAT
 

Vi har stor erfaring med både vaccination og sundhedseftersyn af katte, men vi vaccinerer ikke uden sundhedseftersyn.

Ingen vaccination uden sundhedseftersyn

Har du bestilt tid til vaccination af din kat, vil din kat først og fremmest modtage et generelt sundhedstjek fra snude til halespids af en af vore dygtige dyrlæger. 

Dette gør vi for bedst muligt at sikre, at din kat umiddelbart er sund og rask og vil være i stand til at reagere hensigtsmæssigt på en vaccine.

Ved et sundhedseftersyn vil din kat få lyttet på hjerte og lunger, samt få mærket alle sine led igennem. Desuden vil dyrlægen kigge på øjne, ører, tænder, hud og pelslag, poter og klør, samt tjekke kattens foderstand og analkirtler med mere. Du vil også blive spurgt om du oplever ændringer i din kats væremåde og velbefindende.

Undervejs vil du få rig mulighed for at stille dyrlægen alle de spørgsmål du ønsker.

Vi fører journal fra første gang du besøger dyrlægen med din kat. Derved har vi notater fra gang til gang, samt kan se hvor din kat er i sit vaccinationsprogram, så vi sikre at din kat får de rette vaccinationer. Vi har desuden mulighed for at sende besked ud til dig, når tiden nærmer sig for næste sundhedseftersyn og vaccination.

Hvorfor skal min kat vaccineres?

Din kat bør vaccineres for at beskytte den bedst muligt mod alvorlige sygdomme, der kan være dødlige, samt mod sygdomme med risiko for stor smittespredning.

Vacciner gives for at forhindre eller for at nedsætte risikoen for at din kat bliver alvorligt syg, hvis den møder en af de sygdomme den er vaccineret imod.

Jo flere katte der vaccineres regelmæssigt, jo mindre risiko er der for sygdomsudbrud og spredning af sygdom.

Når din kat vaccineres, stimuleres kattens immunforsvar til at opbygge et forsvar mod den givne sygdom og der dannes antistoffer mod sygdommen.

Er din kat vaccineret er det ikke ensbetydende med at den ikke kan blive syg. Men hvis din kat som ellers er vel-vaccineret, udsættes for smitte, vil sygdomsforløbet ofte være meget mildere og dermed ikke så alvorligt for din kat.

Du kan her læse om hvilke sygdomme din kat kan vaccineres imod.

Vidste du…?

Med vores attraktive sundhedsprogram kan du opnå gode fordele og rabatter på for eksempel vaccination af din kat. Ring gerne til klinikken og hør nærmere!

Mere om samme emne

 

×
Menu
Ring op
Mail
Facebook