Skip to main content

Operation og narkose

På Dyreklinikken Bjerringbro udfører vi en lang række forskellige operationer. Det kan være alt lige fra kastration og sterilisation af hund og kat, fjernelse af knuder, operativ fjernelse af tænder, en haleamputation eller en operation for livmoderbetændelse.

Operation af kæledyr

Nogle indgreb er større end andre, men fælles for alle indgreb er, at vi aldrig går på kompromis med hygiejne og sikkerhed under narkose og operation.

Ingen dyr er ens og derfor tilrettelægges bedøvelsen nøje for hver enkelt patient, så vi opnår den bedst mulige og mest sikre narkose for netop dit kæledyr.

Forud for operationen er det desuden muligt at få kørt en præanæstetisk blodprofil på klinikken.

Det er muligt at få prisoverslag forud for enhver behandling og operation.

Operation og overvågning under bedøvelsen

Dyreklinikken råder over et veludstyret og moderne operationslokale, hvor operationerne foregår under sikre og hygiejniske forhold.

Ved alle operationer overvåges dit kæledyr af vores dygtige og faglærte personale både før, under og efter operationen.

Klinikken råder over moderne overvågningsudstyr, hvor vi kan vi måle blodtryk, puls, temperatur, respiration, samt tage EKG og monitorere iltmætning og CO2-indholdet løbende under operationen. 

Når dit kæledyr er bedøvet, får det tilført ilt under hele forløbet og lige indtil dyret er helt vågent igen. 

For at holde temperaturen oppe på dit kæledyr under bedøvelsen, placeres dyrene altid på en varmepude og pakkes godt ind i tæpper efter operationen. De helt små patienter får tykke strømper på poterne, for at mindske varmetabet.

Vi har desuden mulighed for at give intravenøs væskebehandling under operationen.

Hjem efter narkose og operation

Det er forskelligt, hvor hurtigt dyrene er til at blive helt vågne efter narkosen igen.

Vi ringer dig op, så du ved når operationen er overstået og igen når dit kæledyr er klar til at komme hjem.

Du vil få grundig instruktion når du kommer og henter dit kæledyr. Her vil du blive guidet igennem hvilke ting du skal være ekstra opmærksom på, samt hvis der er specielle foranstaltninger med hensyn til f.eks. fodring og motion det næste stykke tid.

Resten af dagen vil dit kæledyr stadigvæk være påvirket af bedøvelsen og skal derfor holde sig i ro.

Har din kat været i narkose, skal den holdes inde resten af dagen og gerne have et afgrænset område at være på, så den ikke forsøger at hoppe op i f.eks. vindueskarme. 

Er det din hund der derimod har været i narkose, skal den kun luftes korte ture i snor resten af dagen og ellers holdes indendørs.

Fælles for både hund og kat gælder, at de pg.a. narkosen ikke selv kan regulere varmen. Man skal derfor sørge for at de hverken får det for varmt eller for koldt. Har man andre dyr eller mindre børn i hjemmet, bør man sørge for at holde dem adskilt fra hinanden resten af dagen, så dyret kan få ro til at komme sig oven på narkosen. Dyr der har været i narkose kan desuden reagere uhensigsmæssigt og anderledes end hvordan det plejer.

Din hund eller kat har måske forbinding på et eller begge forben. Dette skal fjernes efter hjemkomsten.

Dagen efter narkosen, skal dit kæledyr være helt sig selv igen.

Kontakt os på

eller skriv til os på
kontakt.bjerringbro
@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op
Book