Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 86 68 36 67

VACCINER TIL DIN HUND

Dyrlæger for familiens kæledyr i Bjerringbro og omegn

VACCINER TIL DIN HUND

Der findes mange forskellige sygdomme, man kan vaccinere imod, og man aftaler i samarbejde med sin dyrlæge, hvilke sygdomme man mener at ens eget dyr har brug for.

For eksempel har en hund, der aldrig møder andre hunde, ikke brug for kennelhostevaccine, hvorimod alle hunde har risiko for at blive smittet med f.eks. hundesyge eller parvovirus, blot ved at gå en tur, hvor en syg hund eller ræv har været.

Hvor tit og hvornår skal man så vaccinere?

Der er mange ting, der skal tages med i betragtning. De forskellige vacciner, holder for eksempel ikke lige længe. For eksempel vil vacciner for hundesyge og parvovirus holde 3 år hos et voksent dyr med et godt immunforsvar. Derimod er vaccinerne for leptospirose og kennelhoste ikke helt så effektive, og man kan kun regne med delvis immunitet i ca. 1 år fra dem.

​Derudover er der flere andre ting at tage i betragtning:

  • Unge dyr er meget dårligere til at reagere på vacciner, end ældre, så derfor kræver hvalpe flere vaccinationer i træk, for at vi kan være sikre på, at de virker, som de skal.
  • Dyrets race og almindelige helbredstilstand tages også med i betragtning.

​​Hunde

Der er lavet mange undersøgelser af reaktioner på vacciner hos hund. Det svinger rigtig meget, hvor gode antistoffer de laver. Selv i det enkelte hvalpekuld, kan man måle store forskelle hos hvalpene.

​Da man ikke ved, hvilke hvalpe, der reagerer hvordan, med mindre man måler antistoffer, anbefales det, hvis man vil beskytte sin hvalp så godt som overhovedet muligt, at de får den første vaccine omkring 7-8 ugers alder og så igen ved 12 og 16 uger.

Selv når man gør det, vil der være enkelte hvalpe, der stadig ikke reagerer godt nok, så derfor har WSAWA nu lavet nye anbefalinger, der siger at man bør give revaccination ca. 6 måneder efter sidste hvalpevaccination, og ikke som tidligere anbefalet 1 år efter.

Efter denne ung-hunde vaccination, holder immuniteten for hundesyge, parvo og leverbetændelse i 3 år, mens vaccinerne for kennelhoste og leptospirose kun holder i 1 år.

×
Menu
Ring op
Mail
Facebook