Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk

Anette Lynbech, autoriseret fagveterinærsygeplejerske, er på 28. år ansat på Nyborg Dyrehospital. Anette er certificeret fysioterapeut for hunde og katte.

Jeg har arbejdet med fysioterapi og vandtræning i flere år i samarbejde med vores kiropraktor, fortæller Anette.

Jeg arbejder specielt med rehabilitering og muskelopbygning samt muskelvedligeholdelse af hunde, og råder hertil over et vandløbebånd.

At være jagthund kan på mange måder sammenlignes med en idrætsudøver på højt plan, især i jagtsæsonen. Det kræver ikke kun foder af høj kvalitet, det kræver også, at hunden holdes i form uden for jagtsæsonen.

På jagt tages hunden ofte ud af bilen om morgenen og ”er så på” hele dagen. Den løber måske det, der svarer til en maraton for til sidst at blive sat ind i bilen igen. 

Det vil den uden tvivl kunne mærke bagefter, når musklerne bliver hårde og ufleksible, hvilket er meget smertefuldt. Massage efter en jagt i blæst og kulde er en god løsning på diverse muskelspændinger. Ved massage undgås, at musklerne syrer til, og hunden bliver både stærkere og mere udholdende.

Træning i vand belaster leddene minimalt og er en fantastisk form for motion, siger Anette videre.

Før jagtsæsonen begynder, tilbyder vi et optimalt træningsprogram, der samtidig sikrer, at ikke ”gamle” skader hindrer hunden i at komme i form. En gratis prøvetime på et vandløbebånd samt et tjek at tænderne, (kan være årsag til problemer med apportering), kan bestilles på www.nyborgdyrehospital.dk.

Skrevet af: Marianne Andersen Lokalredaktør på JÆGER Danmarks Jægerforbund

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Maks. filstørrelse: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op