Tilbage til vetgruppen.dk

Tandretning / tandregulering

Mange hunde og katte har fejlstillede tænder eller forkert forhold i længden mellem over- og underkæbe (over- eller underbid).
Dette kan give store gener for dyret dels ved at tyggefunktionen nedsættes eller at tænderne tygger ind i bløddele. Et typisk eksempel er hjørnetænderne fra undekæben bider op i ganen, som dels er smertevoldende, dels med tiden kan forårsage fistel (hul) fra mundhulen og op i næsehulen.

Et andet eksempel er tangbid hvor fortænderne bider sammen ligesom en tang og ikke som normalt en saks. Her vil der ske små frakturer i fortænderne når dyret tygger sammen (”splintrer”). 

Kat med overbidPå billedet: Normalt bid hos hund. Bemærk saksebiddet, hvor fortænderne i overkæben ligger foran dem i underkæben. Læg også mærke til at hjørnetanden i underkæben ligger lige foran hjørnetanden i overkæben.

Morten Redin fra Nyborg Dyrehospital har netop været på kursus i Sverige, for at blive trænet i retning at tænder og afhjælpe denne type tandproblemer.

Derfor kan vi nu afhjælpe hunden eller katten så de ikke skal have smerter hver gang der tygges eller at tænderne bliver ødelagt ved fejlagtig tandstilling.

Tandretning kan foregå  fra hunden eller katten er ca. 7 måneder gammel. På dette tidspunkt er tænderne så udviklede at man ikke beskadiger roden ved for tidlig korrigering af tandstillingen. En retning af tænder vil typisk tage ca. 8 uger og man skal påregne at skulle til kontrol cirka hver 14. dag for at se om korrigeringen forløber, som den skal.

Kat med overbid

Kat med overbid, hvor hjørnetænder borer sig op i ganen. Dette er en behandlingskrævende tilstand.

Samme kat med åben mund. Bemærk det dybe hul op i ganen forårsaget af hjørnetanden fra underkæben.

Hund med underbid

Hund med fejlstillet hjørnetand og underbid. Hjørnetanden fra underkæbe ligger ligger mellem de 2 fortænder og ikke mellem fortand og overkæbens hjørnetand

Samme hund med elastik placeret i munden for at rette hjørnetanden

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Max. file size: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
NYBORG DYREHOSPITAL
Lyøvej 20
5800 Nyborg
 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 18.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook