Tilbage til vetgruppen.dk

Mange hunde og katte har fejlstillede tænder eller forkert forhold i længden mellem over- og underkæbe (over- eller underbid).

Dette kan give store gener for dyret dels ved at tyggefunktionen nedsættes eller at tænderne tygger ind i bløddele eller rammer andre tænder.

Underbid:  Her er det hyppigste problem at fortænderne i overkæben bider ned i det bløde væv i underkæben og laver sår der. Et andet hyppigt problem er underkæbens hjørnetænder der rammer fortænder i overkæben.

Overbid:  Problemet er ofte at hjørnetænderne fra underkæben bider op i ganen. Dette er dels smertevoldende og dels kan det med tiden forårsage fistel (hul) fra mundhulen og op i næsehulen.

Fejlbid er, hvis det er smertevoldende eller på anden måde traumatiserende for dyret, behandlingskrævende.

Behandlingen afhænger af problemet og hvad der vil være bedst for dyret. Ofte kan flere behandlingsmuligheder komme på tale. I disse tilfælde vil du blive inddraget i beslutningen.

Eksempler på behandlinger af hjørnetænder der bider op i ganen kan være tandregulering af tandstillingen med elastik eller bidskinne eller afkortning af hjørnetænderne. Er der tale om mælketænder vil disse oftest blive opereret ud.

Tandregulering kan foretages fra hunden eller katten er ca. 7 måneder gammel. På dette tidspunkt er tænderne så udviklede at man ikke beskadiger roden ved for tidlig korrigering af tandstillingen. En retning af tænder vil typisk tage ca. 4-8 uger og man skal påregne at skulle til kontrol cirka hver 10. dag for at kontrollere om korrigeringen forløber, som den skal.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Max. file size: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
NYBORG DYREHOSPITAL
Lyøvej 20
5800 Nyborg
 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 18.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook