Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk

Elvira er en broholmertæve på knapt 3 år. Hun er af vores eget opdræt, og er først og fremmest familiehund, men vi udstiller hende også.

I løbet af vinteren 2017/2018 begyndte Elvira at få kritik for meget trange bagbensbevægelser. Vi kunne selv sagtens se, at hendes haser næsten rørte ved hinanden, når hun travede. På dette tidspunkt havde hun 1 ud af de 3 certifikater hun skulle bruge til at blive dansk eksteriørchampion, og vi ville jo frygteligt gerne både styrke hendes bagpart og vinde de sidste 2 certifikater.

Efter at have talt med flere hundefolk valgte vi, at hun skulle i waterwalk for at styrke og opbygge muskulatur på hendes bagpart. Vi startede hos Annette på Nyborg Dyrehospital i slutningen af februar 2018. I starten trænede Elvira i waterwalk 2 gange ugentligt for at opbygge muskulatur. Hver behandling afsluttes med massage, hvor evt. spændinger i kroppen bliver løsnet.

Ret hurtigt begyndte vi at se resultater. Vi kunne selv se, at hun fik mere muskulatur og at bagbensbevægelserne blev bedre. Efterhånden blev den trange bagpart sjældent nævnt på udstillinger, og i maj 2018 vandt Elvira sit 2. certifikat.

Det gav selvfølgelig blod på tanden til at fortsætte træningen. Og nu kan Elvira kalde sig Dansk Eksteriørchampion i Dansk Kennel Klub.

Med den rette træning og kyndig hjælp fra Annette er vi gået fra ikke at blive placeret, med kritik for meget trange bagbensbevægelser – til at blive champion med placering som bedste hund i racen med denne kritik:

“… lige ryg velansat hale der bæres perfekt. Veludviklet brystkasse. Solide benstamer. Gode poter. Fin underlinje. Velbemusklet. Gode bevægelser…”

Vi er nu gået over til vedligeholdelsestræning med mellemrum, og forsøger altid at komme til træning og massage inden en udstilling

Hilsen Trine Birkekær – Kennel Landkilden og Elvira

×
Menu
Ring op