Tilbage til vetgruppen.dk

Tilbageholdte mælketænder er mælketænder, der ikke er faldet ud på det tidspunkt hvor de blivende tænder (voksentænder) er brudt ud.

Det er oftest mælke-hjørnetænderne, der mangler at falde ud. Tandskiftet er afsluttet normalt når hunden er 6 måneder gammel, og det er derfor vigtigt at man i denne periode holder øje med tandskiftet, da der ikke må sidde 2 tænder af samme slags på samme sted samtidigt. 

Hvis mælketænderne ikke er faldet ud, så der sidder dobbelte tænder, sidder de meget tæt og kan på grund af pladsmangel forårsage forkert bid og med tiden paradentose. Derfor er det nødvendigt at få disse mælketænder fjernet hurtigst muligt og ikke vente i håb om at de falder ud af sig selv. De kan i stedet risikere at forårsage en fejlstilling af tænderne.

Se også artikel om tilbageholdte mælketænder >

Billede: de grønne pile viser mælketanden

Når mælketænderne trækkes ud foregår det under fuld narkose. Hunden/katten får desuden lokalbedøvelse for at være smertedækket de første timer efter operationen, og for at den ikke behøver blive bedøvet så dybt under fuld-narkosen. Efter operation gives der 2 slags smertestillende medicin, og der skal gives smertestillende medicin i dagene efter.

På Nyborg Dyrehospital tager vi altid røntgen før og efter udtrækningen for at se, hvordan tandroden ligger i forhold til andre tænder inden udtrækningen. Desuden gør vi det for at se at alt er forløbet som det skal, og at de nye tænder, der ofte er tynde, ikke har taget skade under operationen.

Tænderne opereres ud ved en åben metode, da mælketænderne som regel er tynde og let brækker hvis ikke man fjerner dem kirurgisk. En brækket rodstump er meget vanskelig at fjerne uden at beskadige de blivende tænder og hvis man undlader dette går der betændelse i rodstumpen. Så derfor opererer vi mælketænderne ud på Nyborg Dyrehospital.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Max. file size: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
NYBORG DYREHOSPITAL
Lyøvej 20
5800 Nyborg
 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 18.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook