Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk

Vandterapi eller vandtræning har været brugt længe hos mennesker, men er først nu kommet som behandlingsform til hunde og katte.

Tidligere var svømning i dybt vand den eneste mulighed, men nu kan Buster, Mille og alle de andre komme på en water walker (vandløbebånd) hos Nyborg Dyrehospital.

En water walker skiller sig ud på den måde at dyrene går på et løbebånd, hvor vandstanden kan reguleres således, at de ikke føler, at de er ved at drukne. Det gør de muligt at bedre bruge vandtræning som en effektiv behandlingform når dit kæledyr skal i gang med et genoptræningsforløb. 

Løbebåndets hastighed kan reguleres efter den enkelte hund og kats situation. Dette giver mulighed for bl.a. at opnå en bedre konditionstræning, idet de enten skal gå el. løbe i vand. 

På billedet ses Eico, en pensioneret politihund, i fuld sving på en water walker, for at fjerne problemer med skulder. 

Se også video >

Vandterapi med brug af water walker kan bruges til mange hunde og katte, bl.a:

  • Gigthunde og – katte. Vandets opbæringsevne mindsker belastningen af de enkelte led når det enkelte ben sættes i jorden. Når leddene holdes smidigere mindsker det smerten hos det enkelte dyr, som derved får mere lyst til at bevæge sig-
  • Opbyggelse af flere muskler, bl.a. hos ældre hunde. Jo mindre smertefrit det er at bevæge sig, jo nemmere er det at opbygge flere muskler.
  • Vægttab. Flere muskler giver øget fedtforbrænding og derved et hurtigere vægttab.
  • Genoptræning af operationspatienter
  • Koordinationstræning til hunde og katte med balanceproblemer, discusprolaps, nervelidelser. Vandet gør det nemmere for dem at holde balancen og de kan derfor trænes mere intensivt.
  • Konditionstræning af brugshunde, bl.a. jagthunde i lavsæson, politihunde, agilityhunde mm.
  • Vores fysioterapeut vil være til stede hver gang dit familiedyr skal i vandterapi. Under træningen vil I have en kort samtale omkring behandlingen, og hun vil vurdere hvordan hunden eller katten bevæger sig i vandet. På den måde kan behandlingen tilpasses den enkelte patient. I vil også opleve at få enkelte øvelser med hjem.

Du er altid velkommen til at booke en gratis prøvetime

 Se video

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Maks. filstørrelse: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op