Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk

Fysioterapi – Fitness eller Wellness

Fitness eller Wellness?

Fysioterapi er bl.a. styrkelse af muskler under kontrollerede forhold. Der er kommet fokus på genoptræningen positive virkemåder både med hensyn til en bedre restituering efter operation, men også fordi fysioterapien forkorter sygdomsperioden væsentligt.

Men fysioterapi kan bruges til mere end genoptræning efter operationer.

Gigt er en lidelse der ikke kan kureres, men med den rigtige kombination af smertebehandling, fysioterapi, massage, samt understøttende gigtfoder, kan sygdommen lindres.

Hos hunde med gigt kan man ved hjælp af fysioterapi styrke de muskler der ligger omkring de sygdomsramte led. Dette kan gøres vha. diverse stræk- og bøjeøvelser, gå på løbebånd/water walker, eller træning af muskelgrupper ved øvelser indlagt, som del af den daglige gåtur. Alt afhængig af hvilket led gigten sidder i, laves et individuelt træningsprogram og der følges løbende op på behandlingen.

Fysioterapi af overvægtige hunde og katte

Overvægtige hunde og katte kan også have glæde af fysioterapi. For megen kropsvægt belaster de enkelte led hver gang der tages et skridt. Ved at styrke de enkelte muskelgrupper, øges fedtforbrændingen og derved opnæs et hurtigere vægttag. Water walker eller svømning er f.eks. en fantastisk måde at motionere en overvægtig hund på, idet belastningen af leddene er minimal.

Fysioterapeuten og kiropraktoren på Nyborg Dyrehospital arbejder tæt sammen og tilrettelægger behandlingsprogrammerne så de passer til den enkelte patient.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Maks. filstørrelse: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
×
Menu
Ring op